Županija

NOVA SEZONA Plazma sportske igre mladih stižu u Slano

Nova sezona Plazma sportskih igara mladih 2018. predstavit će se u utorak, 10. travnja u Osnovnoj školi Slano s početkom u 12 sati.

U sklopu programa predstavit će se nacionalna preventivna kampanja u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova ‘Zajedno više možemo – u akciji s policijom’, a uz sudjelovanje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića I predsjednika Plazma sportskih igara mladih Zdravka Marića.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će učenici OŠ Slano, Ston i Primorje i okušati se u pokaznim trunirima u graničaru i malom nogometu i velikom pokaznom poligonu MUP-a.

Inače, kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na ‘fair play’ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Nakon paljenja plamena Plazma Sportskih igara mladih u Stonu, kampanja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj. Na svim događanjima bit će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade, pod zajedničkim nazivom ‘Zajedno više možemo – u akciji s policijom’ a u kojem će se organizirano provoditi pripremljeni Paket preventivnih aktivnosti policije i partnera.

Primarnom prevencijom želi se u konačnici postići promocija razvoja i sustavnog njegovanja zdravih stilova života kod djece i mladih, posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport primjeren i pravilan životni odabir za ispunjavanje slobodnog vremena.

Pročitajte još

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

ISPUNITE ANKETU! Županija provodi istraživanje o javnom prijevozu putnika

Dulist

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija