Županija

Francuski veleposlanik sa županom o poljoprivredi, sredstvima EU, Zračnoj luci Dubrovnik…

Francuski veleposlanik sa županom o poljoprivredi, sredstvima EU, Zračnoj luci Dubrovnik...

Župan Nikola Dobroslavić primio je francuskog veleposlanika Nj. E. Phillippea Meuniera, u čijoj pratnji su bile Corinne Meunier, koja će dužnost francuske veleposlanice obnašati od 1. srpnja do 31. prosinca 2018. godine te Delphine Dufoix, ataše za administrativnu i europsku suradnju.

Na sastanku je bilo govora o suradnji dviju država, posebice na području turizma, s obzirom kako je to i u Hrvatskoj i u Francuskoj iznimno važna gospodarska grana. Župan je u kontekstu razvoja turizma i produženja sezone najavio i izgradnju Kongresnog centra u Dubrovniku, istaknuvši kako je takav centar Dubrovniku neophodan.

Također, župan Dobroslavić je francuskog veleposlanika upoznao s poljoprivrednim potencijalima naše županije, posebice proizvodnjom agruma u dolini Neretve i ulozi Centra kompetencije za agrume u proizvodnji i plasmanu agruma.

Nj. E. Phillippe Meunier izrazio je zanimanje za učinkovitost Dubrovačko-neretvanske županije u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, pri čemu je župan istaknuo da smo u tome ponajbolja županija u Hrvatskoj.

‘Imamo velik broj projekata u provedbi, najveći je svakako Zračna luka Dubrovnik. Također, uskoro očekujemo potpisivanje ugovora za naš strateški projekt Pelješkog mosta, a tu je riječ o 357 milijuna eura bespovratnih sredstava’, rekao je župan Dobroslavić.

Veleposlanik Meunier izrazio je zadovoljstvo suradnjom Francuske i Hrvatske te je kao još jedan prijedlog za boljom suradnjom iznio zajedničku organizaciju tečajeva francuskog jezika na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Naši maslinari osvojili brojne medalje na međunarodnoj smotri maslinara!

Dulist

TZ Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu Holiday World u Pragu

Dulist

ENO GASTRO PREZENTACIJE Slastice dubrovačkog kraja na BMT sajmu u Napulju

Dulist