Aktualno

Nova obavijest za građane vezana uz poznati lijek

ljekarna02

Nastavno na obavijest o privremenoj obustavi isporuke lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina, objavljenu dana 21. veljače, i obavijest o ponovnom stavljanju u promet serije lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina, objavljenu dana 22. svibnja, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava o ponovnom stavljanju u promet serija DR08202, DR08606 i DR08829 navedenog lijeka.

– Privremena obustava isporuke i primjene bila je pokrenuta na zahtjev HALMED-a kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka. Dodatnom analizom kontrauzoraka utvrđeno je da je sadržaj u granicama specifikacije, što upućuje na zaključak da navedene serije nisu obuhvaćene neispravnošću, stoga se privremena obustava primjene i distribucije predmetnih serija lijeka ukida te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati – stoji u obavijesti.

Iberogast se koristi za simptomatsko liječenje funkcionalnih i motilitetom uvjetovanih probavnih
smetnji, primjerice funkcionalne dispepsije i sindroma nadraženog crijeva, uključujući probavne
grčeve kao i za potporno simptomatsko liječenje gastritisa. Smetnje se uglavnom manifestiraju simptomima poput bolova u želucu, osjećaja punoće, nadutosti, probavnih grčeva, mučnine i žgaravice.

Iberogast je namijenjen za primjenu u djece starije od 6 godina, adolescenata i odraslih. Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 7 dana.

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist