Aktualno

Nova obavijest za građane vezana uz poznati lijek

ljekarna02

Nastavno na obavijest o privremenoj obustavi isporuke lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina, objavljenu dana 21. veljače, i obavijest o ponovnom stavljanju u promet serije lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina, objavljenu dana 22. svibnja, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava o ponovnom stavljanju u promet serija DR08202, DR08606 i DR08829 navedenog lijeka.

– Privremena obustava isporuke i primjene bila je pokrenuta na zahtjev HALMED-a kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka. Dodatnom analizom kontrauzoraka utvrđeno je da je sadržaj u granicama specifikacije, što upućuje na zaključak da navedene serije nisu obuhvaćene neispravnošću, stoga se privremena obustava primjene i distribucije predmetnih serija lijeka ukida te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati – stoji u obavijesti.

Iberogast se koristi za simptomatsko liječenje funkcionalnih i motilitetom uvjetovanih probavnih
smetnji, primjerice funkcionalne dispepsije i sindroma nadraženog crijeva, uključujući probavne
grčeve kao i za potporno simptomatsko liječenje gastritisa. Smetnje se uglavnom manifestiraju simptomima poput bolova u želucu, osjećaja punoće, nadutosti, probavnih grčeva, mučnine i žgaravice.

Banner 300x250 DU 1

Iberogast je namijenjen za primjenu u djece starije od 6 godina, adolescenata i odraslih. Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 7 dana.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist