Hrvatska

NOVA MJERA Neoporezivi iznos naknade za novorođenče podiže se na 10 tisuća kuna!

Ministar financija Zdravko Marić predstavio je novu demografsku mjeru kojom se neoporezivi iznos naknade za novorođenče podiže na 10 tisuća kuna.

-Mjera je stanoviti doprinos Vlade RH demografskoj obnovi. Zaposlenici koja rodi, njen poslodavac ima mogućnost i pravo, isplatiti nagradu za novorođenče. Neoporezivi iznos su 3.362 kune. No mi taj iznos, s ovim novim Pravilnikom, dižemo za tri puta i iznosi 10.000 kuna, rekao je među ostalim ministar Marić u Dnevniku HRT-a.

Pravilnik će biti objavljen u srijedu, stupa na snagu u četvrtak, a primjenjiv je od danas.

Marić zadovoljan trendom smanjivanja javnog duga

Ministar Marić zadovoljan je nastavkom trenda smanjivanja javnog duga, koji je u tri godine smanjen za 10 postotnih bodova. Očekuje da će ove godine ukupne kamate pasti ispod 9 milijardi kuna. Primjerice, u 2015. godini bile su 12 mlrd.

-Od 2015. smanjili smo troškove kamata za više od četvrtine. Plaćamo niže kamate. Posebno sam zadovoljan onim što smo napravili za autoceste i ceste. Za više od trećinu smanjili smo njihove kamate – više od 400 milijuna kuna, rekao je ministar i istaknuo da one ostaju u ‘hrvatskim rukama’.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PRIJELAZ NA EURO U prvim danima 2023. što više koristite kartice

Dulist

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dulist

Predsjednik Ustavnog suda imat će veću plaću od Milanovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija