Grad

NOVA MJERA Grad Dubrovnik isplatio 600 tisuća kuna potpore roditeljima za treće dijete

NOVA MJERA Grad Dubrovnik isplatio 600 tisuća kuna potpore roditeljima za treće dijete

Sukladno novoj mjeri Grada Dubrovnika isplaćena je još jedna stalna godišnja pomoć za 2020. godinu roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete, u iznosu od 105.600,00 kuna. Ovo je druga uplata za 2020. godinu. Prva je bila na iznos 484.800,00 kuna, a krajem godine planirana je još jedna, ovisno o broju novoprijavljenih.

Riječ je o mjeri iz Odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete, usvojenoj prošle godine, kojom se roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete isplaćuje potpora u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna. Potpora se isplaćuje u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života. Mjera se odnosi na svu djecu rođenu iza 1. siječnja 2019.

U cilju demografskog razvoja Grad Dubrovnik kontinuirano provodi čitav sklop mjera i aktivnosti kako bi se omogućili što bolji ekonomski i socijalni uvjeti. Tako je u mjere socijalnog programa uvršten čitav niz subvencija, olakšica i potpora usmjerenih poboljšanju demografske slike Grada, a područje skrbi o djeci strategijski je prioritet djelovanja.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić