Kultura

Nova knjiga Domagoja Vidovića predstavljena na Braču

U ovim ljetnim danima Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je novih pet knjiga; ‘Priča iz pradavnine’ prozu u putopise Domagoja Vidovića, ‘Neizlječivi pogled riječi’ filozofske eseje Maria Kopića, ‘Beat’ izbor pjesama beat pjesnika u prijevodu i odabiru Voja Šindolića, ‘Reciklirane pjesme’ Luka Paljetka te zbirku pjesama ‘Vino iz mog albuma’ Irje Jerković.

Predstavljanje prve knjige u tom nizu, ‘Priča iz davnine’ održalo se 2. kolovoza u Pučišćima na Braču. U prepunoj dvorani o njoj, kao i o autoru govorili su akademik Luko Paljetak i Boris Njavro.

Druge večeri, 3. kolovoza, ponovno pred velikim brojem okupljenih, održan je književni susret s Lukom Paljetkom, koji je tom prigodom čitao svoje znane pjesme, posebno oduševivši mlađe posjetitelje svojim dječijim pjesama. Vidovićeva knjiga na jesen predstavit će se i u Metkoviću i Dubrovniku.

Paljetkova nova knjiga dubrovačkoj publici bit će predstavljena u subotu, 19. kolovoza u IUC-u, znanoj nam Preparandiji na Pilama, a tijekom rujna, kada prođu ljetne gužve, dogoditi će se i predstavljanje Šindolićeve ‘Beat’ knjige i zbirke pjesama Irje Jerković. bnj

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] Duo Hojsak & Novosel i Dubrovački simfonijski orkestar ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

[FOTO] ‘ZAGOVARAO JE UMJETNOST SRCA’ Izložba Mersada Berbera ‘U čast Dubrovniku’ otvorena u Lazaretima

Maria Prkut

Djeco, prijavite se na likovnu radionicu ‘Držićeva slikarska priča’

Dulist