Kultura

Na Braču se 33. godinu zaredom okupili hrvatski pjesnici

drustvo pjesnika

Na trgu u malenom mjestu Selca na otoku Braču ispred prekasne crkve Krista Kralja u čast hrvatskog jezika i očuvanja naših narječja u petak je održana 33. godinu za redom manifestacija i susret pjesnika ‘Croatia rediviva – ča – kaj – što’.

Utemeljitelj ovih poetskih susreta je pjesnik Drago Štambuk, liječnik i diplomat, koji je uvodno i naglasio kako mu je želja bila održavati ‘trojstvenosti i koineizacije hrvatskoga jezika’ te okupiti pjesnike svih hrvatskih narječja kako bi čitali poeziju iz govornog područja iz kojeg dolaze, a došli su i ovo ljeto iz okolice Zagreba, Međimurja, Splita, Dubrovnika, Gorskog Kotara, uz nekoliko domaćina s Brača.

Iz Dubrovnika su sudjelovali akademik Luko Paljetak i Stana Ščapac, a gosti susreta bili su dr. sc. Domagoj Vidović i Boris Njavro.

Završetak ovog poetskog susreta je izbor i nagrada za najuspješnijega pjesnika, kojega se ‘kruni’ vijencem od maslinovih grana, te otkrivanjem ploče s uklesanim stihovima prošlogodišnjeg pobjednika, među kojima su iz Dubrovnika akademik Luko Paljetak i fra Ivan Kramar. Ovogodišnji pobjednik je Dražen Katunarić s Brača, a u žiriju je bio i Luko Paljetak koji je za kraj večeri okupljenima govorio svoje nove stihove. bnj

Pročitajte još

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE I RADIONICA STRIPA U FLORI ‘Striptokok’ Davora Schunka

Dulist

KAPELA TRANSFORMIRANA U ROZARIJ SV. STJEPANA Nesvakidašnja izložba Dubravke Lošić u Labinu

Dulist