Zanimljivosti

Noć Rijeke dubrovačke uz dječji festival, stare igre i Harija Rončevića

blank

I Rijeka dubrovačka dobila je svoju noć. Naime, u petak 8. rujna očekuje vas bogat glazbeni program pod ravnanjem Harija Rončevića, prvi dječji festival na Tenturiji kao i brojne tradicionalne igre od plivanja ‘po pršut’ do potezanja konopa!
Ovaj dan prepun dobre zabave i odlične gastro ponude otvorit će poznati dubrovački voditelji Kate Lujo i Matko Saltarić koji će klince i klinceze provesti kroz prvi dječji festival ikada održan u Rijeci dubrovačkoj.
-S početkom u 17 sati, 8. rujna vjerujemo da će s naše pozornice krenuti pravi glazbeni spektakl prepun dobrih ritmova, osmijeha i bogatih nagrada! – poručuju organizatori te mole sve zainteresirane da se prijave jer je broj sudionika ograničen.

Uz brojne bogate nagrade, očekuje vas i pregršt dobre zabave čemu će svakako doprinijeti i tradicionalne igre koje su se od davnina održavale na Tenturiji. Potezanje konopa i plivanje ‘po pršut’ ovog puta vodit će dugogodišnji sportski novinar Davor Buconić. Zainteresirane ekipe i natjecatelji trebaju se prijaviti na mail nocrijekedubrovacke@gmail.com.
Središnji događaj ove manifestacije na kojoj će se ljudi ovog kraja na moderan način prisjetiti tradicije i nekih davno zaboravljenih običaja svakako je večernji koncert Harija Rončevića koji je rezerviran za 21 sat, a ulaz je slobodan!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1928. Rođen Jugaš, olimpijac Nikola Trojanović

Dulist

REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ŽENA Besplatno predavanje o postpartumu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1878. Rođen prvi dubrovački ilirac Antun Kaznačić

Dulist