Grad

NIŠTA OD UNPLUGGED ZONE Franković najavio: Pronaći ćemo model korištenja pojačala za glazbu uživo

NIŠTA OD UNPLUGGED ZONE Franković najavio: Pronaći ćemo model korištenja pojačala za glazbu uživo

Korištenje pojačala u povijesnoj jezgri, sasvim je izvjesno, dozvolit će se kod izvođenja glazbe uživo. Naime, na konferenciji za medije uz 6 godina mandata, jedno od pitanja medija bilo je i ono o buci i decibelima u povijesnoj jezgri.
-Čini mi se da su neopravdano naši sugrađani povijesne jezgre napadnuti od raznih ljudi, kao što hoćete, sve vam smeta. Na zboru građana oni nisu rekli da su protiv glazbe već buke, a na nama je bilo pronaći model kako organizirati život da glazba ne postane buka. Razmišljali smo prvo o unplugged zoni kao rješenju, međutim, odradili smo jedan krug razgovora s glazbenicima, a danas je drugi. Oni su nas upozorili na činjenicu da se to može puno bolje organizirati i s korištenjem pojačala. Dakle, potvrdili su nam da emisija jačine glazbe, ako se dobro organiziraju pojačala uopće ne bi trebala biti opterećenje za stanovnike povijesne jezgre. Tu govorim isključivo o izvođenju glazbe uživo. Tu ćemo pronaći neki model na korist stanovnika, gospodarstvenika i glazbenika. No, nećemo dopustiti zvučnike na fasadama objekata. Ne možemo dopustiti da ugostiteljski objekti postanu disko klubovi u povijesnoj jezgri. Imamo jedan u Revelinu i drugi na Pilama i nema potrebe da ga imamo na području povijesne jezgre na način da se postavljanjem zvučnika na fasadu objekta emitira glasna glazba koja presaje biti glazba i postaje buka – istaknuo je gradonačelnik.
Inače, na sjednicu Gradskog vijeća koja se održava u ponedjeljak, 12. lipnja upućene su izmjene odluke o komunalnom redu. Prema prijedlogu, u povijesnoj jezgri bit će zabranjeno na svim površinama javne namjene postavljati elektroakustične uređaje, odnosno zvučnike, razne audio uređaje, pojačala, mikrofone, televizije i sl.. Iznimno, gradonačelnik može zaključkom, a na prijedlog upravnog odjela nadležnog za turizam, gospodarstvo i more, odobriti postavljanje i uporabu elektroakustičnih uređaja prilikom održavanja raznih manifestacija, kulturnih događanja, proslave Nove godine, Zimskog festivala…

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist