Aktualno

Ništa od restorana nakon ponoća!

Prenosimo u cijelosti pismo kojeg je sa svoh Facebook profila uputio Mišo Mihočević Vladi RH, ogorčen fiskalizacijom koja u Dubrovniku nije sretno rješenje.

'Nakon par scena u noćnom Dubrovniku, dijelim moje uzaludno pismo Ministartstvu turizma:

Ministarstvo,

Svjestan činjenice da ste vi kao dio Vlade daleko od turističkog terena, dopustite da vam skrenem pozornost na jednu vjerojatno nevažnu pojavu u vašoj turističkoj državi:

Prema važećim zakonskim propisima, ugostitelji NE SMIJU izdati račun, što znači ni hranu, nakon 00:00 sati.

Osobno sam se borio za pravnu i uređenu državu, pa sam svakako na strani zakona. No, kako mi u Dubrovniku živimo uglavnom od turizma, navodno elitnog i svjetski poznatog, smatram da bi bilo pošteno da su turisti na ulasku u najljepšu zemlju na svijetu unaprijed obaviješteni da kod nas glad nakon ponoći zakonom nije dopuštena.Tako informirani, automatski bi izgubili pravo na bijes i pravljenje scena našim bezobraznim ugostiteljima, i svakako bi se poželjeti vratiti u Hrvatsku na doživotni godišnji odmor.
Cijeneći vaše izuzetne napore i svakodnevni prekovremeni rad čije rezultate osjećamo na svakom koraku, molim vas da provedete ovu akciju informiranja. Materijalima bi možda bilo dobro dodati i planove grada s lokacijama kontejnera, jer su to jedina mjesta na kojima posjetitelji diljem naše domovine mogu naći neku hranu nakon zadnjeg otkucaja fiskalnog sata.

Ukoliko ovo informiranje ne bi bilo moguće, a obzirom na početak turističke sezone, bilo bi dobro uputiti u hitnu saborsku proceduru donošenje zakona po kojem bi ugostitelji imali pravo prebiti svakog turistu koji inzistira na posluzi hrane nakon ponoći i time na kršenju pozitivnih zakonskih propisa.

Sa otirača pred vratima Europe,

Petar Mihočević'

Pročitajte još

Lučka kapetanija Dubrovnik zbog 17 prekršaja na moru naplatila 48 tisuća kuna kazni

Dulist

PROMETNI ČEP NA SKRETANJU ZA BOSANKU Vratili se turisti, vratile se i gužve

Dulist

Vakula otkriva što nas čeka u ostatku ljeta, ali i tijekom jeseni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija