Aktualno

NIšta od električnih brodova, Jadrolinija poništila natječaj: ‘Nije se javio nitko sposoban’

NIšta od električnih brodova, Jadrolinija poništila natječaj: 'Nije se javio nitko sposoban'

Od električnih brodova Jadrolinije zasad ipak ništa, piše Večernji list. Najveći hrvatski putnički brodar poništio je natječaj od 45 milijuna eura raspisan u siječnju jer se na njega nije javio ‘nijedan sposoban natjecatelj’. Podsjetimo, prvi električni brodovi za prijevoz putnika i tereta trebali su zaploviti Jadranom za dvije do tri godine, a ova tri koje je Jadrolinija željela uvesti trebali su voziti na državnim brodskim linijama Mali Lošinj – Susak, Šibenik – Vodice i Suđurađ – Dubrovnik.
Uvjet Jadrolinije bio je da je svaki brod kapaciteta 389 putnika, ima mjesta za osam članova posade, da mu maksimalna duljina bude 52, a širina 12 metara. Ponude tvrtki koje bi posao eventualno mogle odraditi primale su se do kraja veljače, a plan je bio da se odrede minimalni tehnički uvjeti pa se, s tvrtkom koja brodove može izgraditi, još utanače detalji.
Za odabir firme Jadrolinija je sebi dala 60 dana, taj rok malo onda produžila, a sad objavila da ništa od svega toga jer ponude svih sedam ponuditelja koji su se javili na natječaj ‘su nedopustive’. A poslali su ih: Astilleros Armon S.A., Baltic Workboats As, Cantiere Navale Vittoria, Holland Shipyards Group, zajednica ponuditelja Brodotrogir Cruise i Tema, kao i Dalmont s INMEL-om i TSI-jem te Iskra brodogradilište s Navis Conceptom i turskim tvrtkama.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist