Aktualno

“Nismo sudjelovali u izmjenama golfa na Srđu”

"Nismo sudjelovali u izmjenama golfa na Srđu"

Društvo arhitekata Dubrovnik i Hrvatska komora arhitekata – Vijeće područnog odbora Dubrovnik uputilo je priopćenje vezano za izjavu gradonačelnika Andra Vlahušića u subotu 21. Srpnja u Dnevniku Radio Dubrovnika kako je „stručna javnost sudjelovala u raspravi oko novog projekta golfa na Srđu, te se složila s predloženim izmjenama“.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
– Navedena izjava sugerira široj javnosti da je novi projekt u potpunosti prihvatljiv arhitektonsko-urbanističkoj struci. Ovim izjavljujemo da Društvo arhitekata Dubrovnika i Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik,  kao predstavnici stručne javnosti nisu bili pozvani, niti su sudjelovali u raspravi oko izmjena projekta. Sukladno tome nisu bili u mogućnosti donositi stavove i iznositi mišljenja.

Nakon javne rasprave u rujnu 2010. godine stručna javnost nije imala uvida  u nove ili izmijenjene projekte golfa na Srđu. U toku javne rasprave – 22. rujna 2010. godine Hrvatska komora arhitekata, a 23. rujna 2010. godine Društvo arhitekata Dubrovnik, uputili su pismena očitovanja na tadašnji projekt, koji je bio izložen tijekom javnog uvida i obrazložen na javnom izlaganju i raspravi. Na naša očitovanja do danas nismo dobili odgovore. Tada iznesena stajališta u potpunosti odražavaju načelni stav struke prema projektu golfa na Srđu.
 
I dalje smo kao strukovne udruge spremni pomoći gradskoj upravi u pronalaženju optimalnih rješenja u svim budućim fazama ovog projekta. Napominjemo međutim, da je osnovni preduvjet za to iskrena i otvorena dvosmjerna komunikacija – napominju predsjednik Hrvatske komore arhitekata- Vijeća područnog odbora Dubrovnik Romano Duić i predsjednica DAD-a Marija Kojaković.
 

Pročitajte još

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Dulist