Aktualno

Konzervatori će razmotriti izmjene Pravilnika

Konzervatori će razmotriti izmjene Pravilnika

DuList već je pisao kako se ponovno kreće u donošenje izmjena i dopuna Pravilnika o reklamiranju na području Grada Dubrovnika koje bi trebale biti gotove do kraja ovog mjeseca,

iako je novi Pravilnik donesen prije svega 4 mjeseca.

Tim Pravilnikom koji se ponovno mijenja  utvrđene su četiri zone na kojima se mogu postavljati i isticati reklamne poruke. Nakon što je on donesen, reagiralo je Udruženje obrtnika Dubrovnik koje nije bilo uključeno niti konzultirano prilikom njegova donošenja.

Stoga je nedavno održan i zajednički sastanak predstavnika Grada, konzervatora i obrtničke komore na kojem je dogovoreno da se ponovno kreće u donošenje izmjena i dopuna Pravilnika sukladno zahtjevima obrtnika, uz prilagodbu konzervatorske suglasnosti. 

Očitovanje o novim izmjenama i dopunama navedenog Pravilnika duList je dobio  od Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, koji se još 2010. godine protivio bilo kakvom obliku reklamiranja u povijesnoj jezgri Dubrovnika:

– Konzervatorski odjel u Dubrovniku sudjelovao je u postupku donošenja važećeg Pravilnika. Na poticaj i uz izložene prijedloge Udruženja obrtnika Dubrovnika, Konzervatorski odjel pristao je razmotriti mogućnost izmjena Pravilnika, a kako bi se izišlo u susret vlasnicima manjih obrtničkih radnji koje su udaljene od glavnih gradskih ulica (Placa, Ulica od puča, Prijeko).

Prema prijedlogu Udruženja obrtnika Dubrovnika radi se o postavljanju prenosivih reklamnih panoa u obliku slova „L“ uz kamenu iglu ulaza u poslovni prostor, umjesto predviđenih štafelaja, čijim se postavljanjem u užim ulicama otežava kretanje.

Konzervatorski odjel u Dubrovniku, očitovat će se o iznesenom prijedlogu Udruženja obrtnika, no ukoliko se ova izmjena prihvati, odnositi će se isključivo na sporedne gradske  ulice – navodi u svom odgovorima za duList.
 
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist