Aktualno

Konzervatori će razmotriti izmjene Pravilnika

DuList već je pisao kako se ponovno kreće u donošenje izmjena i dopuna Pravilnika o reklamiranju na području Grada Dubrovnika koje bi trebale biti gotove do kraja ovog mjeseca,

iako je novi Pravilnik donesen prije svega 4 mjeseca.

Tim Pravilnikom koji se ponovno mijenja  utvrđene su četiri zone na kojima se mogu postavljati i isticati reklamne poruke. Nakon što je on donesen, reagiralo je Udruženje obrtnika Dubrovnik koje nije bilo uključeno niti konzultirano prilikom njegova donošenja.

Stoga je nedavno održan i zajednički sastanak predstavnika Grada, konzervatora i obrtničke komore na kojem je dogovoreno da se ponovno kreće u donošenje izmjena i dopuna Pravilnika sukladno zahtjevima obrtnika, uz prilagodbu konzervatorske suglasnosti. 

Očitovanje o novim izmjenama i dopunama navedenog Pravilnika duList je dobio  od Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, koji se još 2010. godine protivio bilo kakvom obliku reklamiranja u povijesnoj jezgri Dubrovnika:

– Konzervatorski odjel u Dubrovniku sudjelovao je u postupku donošenja važećeg Pravilnika. Na poticaj i uz izložene prijedloge Udruženja obrtnika Dubrovnika, Konzervatorski odjel pristao je razmotriti mogućnost izmjena Pravilnika, a kako bi se izišlo u susret vlasnicima manjih obrtničkih radnji koje su udaljene od glavnih gradskih ulica (Placa, Ulica od puča, Prijeko).

Prema prijedlogu Udruženja obrtnika Dubrovnika radi se o postavljanju prenosivih reklamnih panoa u obliku slova „L“ uz kamenu iglu ulaza u poslovni prostor, umjesto predviđenih štafelaja, čijim se postavljanjem u užim ulicama otežava kretanje.

Konzervatorski odjel u Dubrovniku, očitovat će se o iznesenom prijedlogu Udruženja obrtnika, no ukoliko se ova izmjena prihvati, odnositi će se isključivo na sporedne gradske  ulice – navodi u svom odgovorima za duList.
 
 

Pročitajte još

Julijana Antić Brautović nova je pročelnica za kulturu

Dulist

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija