Aktualno

NIKOLINA FARČIĆ O DUBINI: Izlazili smo im u susret. Dužni su TUP-u više od 38 tisuća eura

Nikolina Farcic

Članica uprave gradske tvrtke TUP d.d. Nikolina Farčić poslala je priopćenje u kojem se osvrnula na izjave ljud iz kluba Dubina u vezi zatvaranja navedenog, o čemu smo pisali jučer.

Naime, podsjećamo kako su iz kluba Dubina objavili da moraju zatvoriti svoja vrata. Napisali su kako su dolaskom nove uprave, umjesto očekivane podrške i suradnje, naišli na izostavljanje kluba u projektu ‘Novi Europski Bauhaus’, najavu rušenja prostora kluba, nerazumijevanje te  nikakvu komunikaciju koja je, tvrde, kulminirala blokadom računa i guranjem u stečaj od strane uprave TUP-a.

Samo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Od trenutka preuzimanja odgovornosti za društvo TUP d.d. važno je istaknuti da se više puta i na različite načine izlazilo u susret klubu Dubina, odnosno tvrtki Ritam jedan dva d.o.o. Zatečeno dugovanje tvrtke Ritam jedan dva d.o.o. uvijek je bilo predmet razgovora i dogovora Uprave društva Tup d.d. sa zakupcem, tvrtkom Ritam jedan dva d.o.o. Treba istaknuti kako je društvo Tup d.d. isto tako plaćalo njihove troškove električne energije, vode te komunalne naknade.

Naime, već u kolovozu 2022. društvo Tup d.d. dostavlja Pismo namjere tvrtki Ritam jedan dva d.o.o., a u svrhu ishođenja HAMAG Bicro kredita te nastavka poslovanja kluba Dubina i podmirivanja dugovanja prema društvu Tup d.d. U kontinuiranoj komunikaciji s Upravom društva Tup d.d. dogovoreno je plaćanje preostalog duga u 6 mjesečnih rata što tvrtka Ritam jedan dva d.o.o. nije ispoštovala.

Nastavno na tu činjenicu društvo Tup d.d. u siječnju 2023. pokreće postupak prisilne naplate. Nastavlja se komunikacija Uprave društva Tup d.d. na način da se dogovara povlačenje Ovrhe radi naplate glavnice u iznosu od 31.253,19 eura kako bi nastavili poslovanje, s uvjetom potpisivanjem Sporazuma o obročnom plaćanju, Sporazum je potpisan, međutim nije ga se poštivalo. Očito je da se poslovanje navedenog društva nije moglo nastaviti.

Uprava društva TUP d.d. nema namjeru javno polemizirati s vlasnicima kluba Dubina, ali zbog interesa javnosti smatrali smo ispravnim prenijeti istinu, a sve što smo naveli argumentirano je i lako dokazivo kroz dokumente društva.

Projekt NEB-a ničim nije utjecao na poslovanje društva Dubina kako kratkoročno tako i dugoročno. Financijski problemi, nemogućnost izvršavanja financijskih obveza prema društvu TUP, ali i prema drugima, očito su došli do razine s koje nema povratka. Dugovanje tvrtke Ritam jedan dva d.o.o. na današnji dan iznosi 38.820,17 eura.

Međutim, žao nam je jer smo proteklih godina pokazali iznimno razumijevanje za poslovanje navedenog društva – objasnila je Farčič.

Pročitajte još

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist

ROMANSA U ‘SURVIVORU’ Dubrovkinja Mihaela priznala da je Luka njezin tip

Dulist

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist