Crna kronika

Nije isplatio plaće radnicima, materijalna šteta veća od 600 tisuća kuna

Porezna lista srama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, 38-godišnjak se sumnjiči za kaznena djela ‘Neisplate plaća’ i ‘Krivotvorenje službene ili poslovne isprave’.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da kao bivši direktor i odgovorna osoba jednog trgovačkog društva koje je pružalo usluge čišćenja poslovnih prostora poslovnim korisnicima diljem Republike Hrvatske, svojim djelatnicima nije isplatio plaće za obavljeni rad u 2019. godini, iako je s njima imao sklopljene ugovore o radu te je na žiro računima društva imao novčana sredstva za isplatu plaća.

Također je utvrđeno da je u propisanim izvješćima tzv. JOPPD obrascima neistinito prikazao da je spomenute plaće svim zaposlenicima isplatio te je takve neistinite obrasce dostavio nadležnim tijelima, a sve kako bi izbjegao od strane nadležnih tijela pokretanje postupaka za prisilnu naplatu neisplaćenih plaća i ostalih zakonom propisanim davanja na i iz plaće.

Materijalna šteta pričinjena navedenim kaznenim djela je preko 600 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog muškarca slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, ističu iz PU DN.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist