Aktualno

Nezaposleni na berzi jednom tjedno

Svi nezaposleni morat će se odsad javljati Hrvatskom zavodu za zapošljavanje jednom tjedno, umjesto jednom mjesečno. HZZ bi mogao tražiti i dokumentaciju o svim poslanim molbama za posao.

Ravnateljica Zavoda Ankica Paun-Jarallah poručuje kako će se nezaposleni naći u poziciji tjednog javljanja, budući da u Hrvatskoj na jednog savjetnika dolazi 700 nezaposlenih, za razliku od europskog prosijeka gdje je prosjek 150 nezaposlenih na jednog savjetnika. Cilj Hrvatske je prosjek od tristotinjak ljudi, te će HZZ uskoro postati atraktivan posladavac koji će zaposliti više stotina ljudi.

Zbog krize i rasta broja nezaposlenih u Europi se povećavaju proračunska sredstva za nacionalne zavode za zapošljavanje, te se ulaže u stručni kadar koji će nezaposlenima pružiti stručnu pomoć i profesionalnu orjentaciju te naći primjeren posao. U Hrvatskoj se pak novac za Zavod za zapošljavanje smanjuje.

Pročitajte još

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Dubravka i Romana pobijedile su rak dojke: ‘Treba naći motiv za život!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija