Aktualno

Caroline Ligh milijunta putnica u luci Dubrovnik

Caroline Ligh milijunta putnica u luci Dubrovnik

S cruisera Artemis kompanije Grand Circle Cruise Line večeras se u luku Dubrovnik u Gružu iskrcala ovogodišnja milijunta putnica, Caroline Ligh iz grada Seattlea u američkoj državi Washington.

Sretnoj slavljenici, koju su odmah po iskrcavanju 'oteli' župski gusari gospari, dobrodošlicu i ugodan odmor u Dubrovniku poželio je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić, poklonivši joj skulpturu svetog Vlaha.

– Oduševljena sam što sam u Dubrovniku i zbilja sam iznenađena dočekom. Ostajemo dva dana, a zatim idemo sjevernije uz dalmatinsku obalu. Prvi put sam u Dubrovniku. Čula sam da je grad prelijep i večeras ćemo otići u šetnju. Bit će predivno – rekla je Caroline.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić izjavio je kako je ove godine milijunta putnica stigla devet dana kasnije nego lani.

– Razlog tome je pad prometa na domaćim linijama, dok je cruising u porastu. Do konca godine očekujemo 5 do 7 posto povećanje prometa. Na žalost, ne postoji interes cruising kompanija za zimska krstarenja po Jadranu i osim Artemisa nećemo imati drugih brodova – istaknuo je Pavić.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist