Kultura

NEUTRALNA PLOVNOST Retrospektivna izložba dubrovačkog umjetnika Mara Mitrovića

Velika retrospektivna izložba dubrovačkog umjetnika, Mara Mitrovića bit će otvorena u četvrtak, 27. listopada u 19 sati Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.
-Eklekticizam kojemu je Mitrović sklon pokazuje jednog intelektualca umjetnika koji promišlja svoje postupke, koji se ne libi otići u zemlju eksperimenata i ponovno se vraćati u svoj matični kraj. Neprestana putovanja u nove likovne sfere rezultirat će eklekticizmom u njegovu stvaralaštvu koje je često odlazilo i u proučavanje različitih medija izražavanja, poput fotografije, digitalne grafike, videoradova, zvučnih snimki, performansa, poezije pa i televizijskih emisija – ističe kustosica i autorica izložbe, Jelena Tamindžija Donnart u izložbenom kataloga za umjetnika te dodaje:
-I u samom slikarstvu Mitrović odabire uobičajene, ali i nekonvencionalne tehnike slikanja pa autor poseže za najčešće korištenim akrilom i akrilnim markerima, ali i kolažem, transparentnom bojom za staklo te Oikos multifund bojom za ličenje zidova, zaključuje Tamindžija Donnart, a prenosi Umjetnička galerija Dubrovnik.

Foto: Umjetnička galerija Dubrovnik 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist