Crna kronika

Nesretni broj – trinaest prometnih nesreća

Nesretni broj - trinaest prometnih nesreća

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže dok su tri lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 525 represivnih mjera od čega izdvajamo 135 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 28 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 39 vozača i 4 vozila.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, s 23. na 24 studenog, na području PU dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno represivna akcija 'Alkohol' s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola. Za vrijeme trajanja ove akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 51 prometni prekršaj. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju sankcioniran je 21 vozač protiv kojih slijede odgovarajuće prijave.

Najveća koncentracija alkohola od 2,62 promila izmjerena je kod 37-godišnjeg vozača koji je upravljajući automobilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, u subotu, 23. studenog, oko 11.35 sati, u Ulici kneza Branimira u Dubrovniku prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon koje se udaljio s mjesta događaja. Ubrzo je pronađen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otrježnjenja. Prekršajnim nalogom vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 9 200 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od jedne godine.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist