Aktualno

NESLUŽBENO U borbi za GK Lapad HDZ-u 616 glasova, Dajmo ruke s 580 glasova

Zatvoreno je biralište na ponovljenim izborima za mjesnu samoupravu Gradskog kotara Lapad. Na novim izborima u ovom gradskom kotaru na birališta je izašlo ukupno 1332 birača, odnosno 23,57 posto. Osoba s pravom glasa je 5652.

Prema neslužbenim informacijama, u prvom prebrojavanju lista HDZ-HSU čiji je nositelj Paulo Miloglav osvojila je 616 glasova, 36 glasova više od liste platforme Dajmo ruke, koja je osvojila 580 glasova. Nositeljica liste platforme Dajmo ruke je Anamarija Miletić. Na trećem mjestu po broju glasova je SDP-ova lista nositeljice Tatjane Šimac-Bonačić s osvojenih 116 glasova. U raspodjeli mandata HDZ i Dajmo ruke osvojili su njih pet, dok je SDP osvojio jedan mandat. Inače, za odabir predsjednika Vijeća gradskog kotara Lapad potrebno je šest mandata.

Dok je situacija i dalje neizvjesna, dubrovački gradonačelnik Mato Franković na društvenim mrežama proglasio je pobjedu HDZ-a, a isto su učinili i pojedini članovi platforme Dajmo ruke podrazumijevajući da će s SDP-om imati većinu.

Podsjetimo, dok su ostali gradski kotari prije sedam dana dobili novo vodstvo, izbori održani u Gradskom kotaru Lapad poništeni su zbog nepravilnosti u glasačkim listićima. Gusta borba vodila se i tada s obzirom na to da je, u prvom krugu glasovanja, lista HDZ-HSU osvojila tri glasa više od liste platforme Dajmo ruke.

 

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija