Grad

NESEBIČNO PRENOSIO ZNANJE NAŠIM POMORCIMA Preminuo profesor Drago Vojvodić

Dugogodišnji zaposlenik Sveučilišta u Dubrovniku, omiljeni nastavnik, umirovljeni magistar znanosti i kapetan Drago Vojvodić preminuo je danas, a sa sjetom u srcu prisjetili su ga se njegovi kolege i studenti.

Nastavnik i kapetan, imao je životni put klasičnog profesionalca koji je kao časnik i kapetan proveo više godina na palubama i zapovjedničkim mostovima brodova što su plovili po svim morima svijeta, a potom se posvetio u obrazovanju budućih kapetana. Kap. Drago Vojvodić nesebično je svoje znanje prenosio generacijama budućih časnika i kapetana. Sudjelovao je u obrazovanju budućih pomoraca 27 godina.
Rođen je u Dubrovniku, nakon završene osmogodišnje škole upisao je srednju pomorsku školu u Dubrovniku i završio je 1957. godine. Nakon završene srednje škole ukrcao se na brod kao kadet i nakon dvije godine plovidbe položio poručnički ispit.

Na Višoj pomorskoj školi u Dubrovniku diplomirao je 1963. godine. Plovi na domaćim i stranim brodovima do 1978. godine, kada se zapošljava u Dubrovniku na Pomorskoj školi kao nastavnik nautičke grupe predmeta. Upisuje Fakultet za pomorstvo i saobraćaj – nautički smjer u Rijeci, gdje je diplomirao 1982. godine.

Zapošljava se 1988. na Pomorskom fakultet u Dubrovniku, 1990. i upisuje poslijediplomski studij “Navigacija u pomorskom prometu” na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Stekao je zvanje magistrira znanosti 1995. godine. Predavao je kolegije Navigacija I. i Sigurnost na moru.

Umirovljen je 1. siječnja 2005. U prigodi obilježavanja šezdeset godina visokog obrazovanja pomoraca u Dubrovniku, Senat Sveučilišta u Dubrovniku na prijedlog Stručnog vijeća Pomorskog odjela dodijelio mu je priznanje za izniman osobni doprinos u obrazovanju pomoraca, zapisali su na stranicama UNIDU.

Pročitajte još

U Dubrovniku otvorena peta Nacionalna konferencija savjeta mladih

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ZAKUPCI, JAVITE SE Grad priprema nove mjere za pomoć gospodarstvenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija