Grad

NESEBIČNO PRENOSIO ZNANJE NAŠIM POMORCIMA Preminuo profesor Drago Vojvodić

NESEBIČNO PRENOSIO ZNANJE NAŠIM POMORCIMA Preminuo profesor Drago Vojvodić

Dugogodišnji zaposlenik Sveučilišta u Dubrovniku, omiljeni nastavnik, umirovljeni magistar znanosti i kapetan Drago Vojvodić preminuo je danas, a sa sjetom u srcu prisjetili su ga se njegovi kolege i studenti.

Nastavnik i kapetan, imao je životni put klasičnog profesionalca koji je kao časnik i kapetan proveo više godina na palubama i zapovjedničkim mostovima brodova što su plovili po svim morima svijeta, a potom se posvetio u obrazovanju budućih kapetana. Kap. Drago Vojvodić nesebično je svoje znanje prenosio generacijama budućih časnika i kapetana. Sudjelovao je u obrazovanju budućih pomoraca 27 godina.
Rođen je u Dubrovniku, nakon završene osmogodišnje škole upisao je srednju pomorsku školu u Dubrovniku i završio je 1957. godine. Nakon završene srednje škole ukrcao se na brod kao kadet i nakon dvije godine plovidbe položio poručnički ispit.

Na Višoj pomorskoj školi u Dubrovniku diplomirao je 1963. godine. Plovi na domaćim i stranim brodovima do 1978. godine, kada se zapošljava u Dubrovniku na Pomorskoj školi kao nastavnik nautičke grupe predmeta. Upisuje Fakultet za pomorstvo i saobraćaj – nautički smjer u Rijeci, gdje je diplomirao 1982. godine.

Zapošljava se 1988. na Pomorskom fakultet u Dubrovniku, 1990. i upisuje poslijediplomski studij “Navigacija u pomorskom prometu” na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Stekao je zvanje magistrira znanosti 1995. godine. Predavao je kolegije Navigacija I. i Sigurnost na moru.

Umirovljen je 1. siječnja 2005. U prigodi obilježavanja šezdeset godina visokog obrazovanja pomoraca u Dubrovniku, Senat Sveučilišta u Dubrovniku na prijedlog Stručnog vijeća Pomorskog odjela dodijelio mu je priznanje za izniman osobni doprinos u obrazovanju pomoraca, zapisali su na stranicama UNIDU.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist