Hrvatska

Nema grijanja škola u popodnevnim satima? Tajnica sindikata učitelja: ‘To je nedopustivo!’

Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja komentirala je izjavu gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka koji je rekao kako ‘više nema grijanja škola u popodnevnim satima, da bi spremačice mogle spremiti škole’, odnosno mogućnost prelaska na online nastavu kako bi se uštedjelo na grijanju.

– Kada mislimo da gore ne može, uvijek se nešto gore dogodi. Ovakav scenarij je nedopustiv! Ne mogu biti različiti uvjeti za učenike u različitim županijama jer sva djeca imaju pravo na jednake uvjete – rekla je Tuškan, koja smatra kako je izjava da se škole neće grijati dok spremačice rade nedopustiva, prenosi Index.

– One već rade u teškim uvjetima, a situacija u obrazovanju je sve gora. Već sada znamo koje su posljedice koje je proizvela online nastava. Ostale države subvencioniraju građane, od umirovljenika do roditelja, a naša država, osim što vodi lošu energetsku politiku, sada stavlja teret na građane. Sigurno će se dogoditi da će računi biti previsoki budući da su osnivači do sada redovno kasnili s plaćanjem režija. U njihovoj je nadležnosti i plaćanje prijevoza, koje je također kasnilo – naglasila je Tuškan.

Smatra da se ne smije dopustiti online nastava jer to nije škola.

– Govori se da će troškovi biti znatno viši, a država će morati intervenirati jer se ne može dozvoliti da škole ne bude – zaključila je Tuškan.

Foto: ilustracija

Pročitajte još

Kruh u godinu dana poskupio čak 30 posto

Dulist

Hrvati najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom

Dulist

ZBOG BAKTERIJE Iz butiga se povlače hrenovke sa sirom Wudy

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija