Politika

“Nekorektno je odgovornost pripisivati Zavodu”

"Nekorektno je odgovornost pripisivati Zavodu"

 Mato Franković (HDZ) na današnjoj skupštini upitao je zbog čega Županija nije dala suglasnost na UPU Bosanka 2 te ga je zanimalo je li istina da država preuzima dubrovačku bolnicu.

 
– Što se tiče UPU Bosanka Županijski zavod utvrđuje je li plan nižeg reda usuglašen s planom višeg reda. Na Gradsko vijeće Grada Dubrovnika UPU Bosanka je stavljen 10. prosinca i isti dan upučen je zahtjev Zavodu za mišljenje. Mi smo nastojali pomoći koliko se moglo da se u tako nemogućem roku da pozitivno mišljenje.

Problem je činjenica da je u GUP-u Grada Dubrovnika na građevinskom dijelu nemoguće graditi. I Zavod je ocijenilo nelogičnim da se na padinama Srđa gradi. Zavod je 10. prosinca uputio upit Ministarstvu da da svoje tumačenje. Niti 10. niti 11. prosinca Zavod nije dobio povratno mišljenje i nije se mogao očitovati u tako kratkom roku.

To je problem i nekorektno je od gradonačelnika da predbacuje odgovornost na Zavod i Županiju. Kad je bila rasprava o Srđu rečeno je da je Županija kriva, ponovljena je procedura,pa se vidjelo da je Županija bila u pravu. Bojim se da je i sada tako – odgovorio je župan Dobroslavić.  

Što se tiče preuzimanja OB bolnice od strane države, župan je naglasio:
– Ministarstvo je provelo sanaciju kliničkih bolnica, a tražilo je da sanacija županijskih bolnica bude prepušteno na upravljanje Ministarstvu. Mi smatramo to lošim jer je vodstvo dubrovačke bolnice jako dobro i unaprijedilo je rad bolnice i da nije rješenje centralizacija bolnica, već da treba sanirati dugove kao kod kliničke bolnice, utvrditi limit bolnicama za rad.

No donesen je zakon po kojem bi bolnice s dugovima, ako žele riješiti te dugove, trebaju osnivači zatražiti od države da postavi upravu te bolnice. Mi ćemo se u okviru zakona protiviti tome. Ovisno o zakonu tako ćemo se i postaviti. Naša bolnica ima specifičan položaj, skoro je poput kliničke bolnice.

No ova sjednica nije mogla proći bez pitanje oko Pelješkog mosta.
 
– Zoran Milanović misli da je važan Pelješki most i čini sve da se on napravi. Jučer na sjednici mogli ste vidjeti da Branko Bačić traži amandman da Most ide u proračun. Dok je HDZ nekoliko puta otvarao radove. Je li razlog tome lokalni izbori – pitao je Petar Jelčić (SDP) župana.

– Drago mi je da se svi slažemo i zagovaramo izgradnju Pelješkog mosta. To je najvažnije pitanje juga Hrvatske i drago mi je da predsjednik Vlade Milanović to prihvaća kao najvažnije pitanje ovog djela. Amandman zastupnika Bačića ne bi povezivao sa ničim – odgovorio je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist