Grad

NEIZVJESTAN POČETAK OBNOVE ATRIJA Vlahušić ne da novce za Knežev Dvor!

NEIZVJESTAN POČETAK OBNOVE ATRIJA Vlahušić ne da novce za Knežev Dvor!

Obnova atrija Kneževa Dvora sasvim je neizvjesna! Grad Dubrovnik, naime, nije osigurao financijska sredstva za sanaciju, koja je trebala početi u listopadu ove godine. Dokumentacija je spremna, jedino što je preostalo jest raspisivanje javne nabave za odabir izvođača.

I naravno osigurati novce. No, gradonačelnik Andro Vlahušić to, prema navodima iz Zavoda za obnovu Dubrovnika, nije učinio u 2014. godini. A sasvim je neizvjesno hoće li se novci ‘stvoriti’ u proračunu za 2015. Ako isti dobije potrebnu većinu na Gradskom vijeću.

Svakako je zanimljivo spomenuti i kako novac za projekt konstruktivne sanacije Kneževa Dvora nije uspjela osigurati ni Dubrovačka razvojna agencija DURA, koja je isti aplicirala na fondove EU.

– Postupak javne nabave za odabir izvođača za izvođenje radova na atriju Kneževa dvora (za koji je ovaj Zavod pripremio dokumentaciju za nadmetanje) Zavod za obnovu Dubrovnika nije proveo, s obzirom da u Programu obnove za 2014. nisu osigurana sredstva. Sredstva je trebao osigurati Grad Dubrovnik. Također, DURA je aplicirala projekt na fondove EU, te se stoga čekalo na rezultate o odobrenju financiranja po predloženom projektu i potvrdu o eventualnom dobivanju sredstava. Kako je zahtjev odbijen zbog proceduralne pogreške, planira se ponovna aplikacija u 2015. godini – naveli su iz Zavoda za obnovu Dubrovnika, odgovarajući na naš upit zbog čega se s obnovom atrija još nije počelo, iako su krajem 2013. i ZOD i Grad navodili jesen 2014. kao početak radova, te jesu li za radove osigurana financijska sredstva.

Zapravo, još se uvijek ne zna (!) iz kojeg će se izvora financirati project, kao da se o obnovi počelo razmišljati tek danas.

Cijeli tekst o sanacija Dvora pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist