Crna kronika

NE TIPKAJ DOK VOZIŠ ‘Plavci’ kaznili 22 vozača zbog korištenja mobitela

mobitel telefon03 1

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene tri prometne nesreće, ističu u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 608 represivnih mjera.

Izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’. Tako je 316 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 22 osobe.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 78 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – navode.

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist