Županija

NE TERMOELEKTRANI Karamatić: Dobili smo bitku! Pločani: Vratit će se Walter, j** će vam mater!

NE TERMOELEKTRANI Karamatić: Dobili smo bitku! Pločani: Vratit će se Walter, j** će vam mater!

Gradsko vijeće Ploča odbilo je prihvatiti prijedlog izmjena i dopuna prostornog plana kojim se planira izgradnja termoelektrane u Pločama.

Od ranog jutra pred zgradom Gradske vijećnice okupljeni su građani prosvjedovali protiv TE. Preko tisuću prosvjednika nosilo je transparente protiv, po njihovom mišljenju, štetnog projekta za Ploče.

Koordinatori prosvjeda Ivo Karamatić i Ana Musa u jednom trenutku pojavili su se na balkonu zgrade te poručili kako je točka o Termoelektrani skinuta s dnevnog reda sjednice.

– Dobili smo bitku, ali rat još traje – kazao je Ivo Karamatić, dok je njegova kolegica Musa zahvalila okupljenim prosvjednicima. Prosvjednici su pak odgovorili skandiranjem:

– Vratit će se Walter, j** će vam mater!

– Gradski vijećnici danas su donijeli zaključak da nisu prihvatili prijedlog gradonačelnika da se točka uvrsti na dnevni red. Osim toga, na prijedlog Zdravka Srzentića iz kluba vijećnika SDP-a i gpsodina Bule iz Pločanske stranke traženo je da se na dnevni red uvrsti točka da se Gradsko vijeće Ploča protivi svakoj mogućnosti izgradnje termoelektrane na podrčju Neretve. Vijećnici HDZ-a su odbili da se ta točka stavi na dnevni red, što je nama znakovito. Znači da se ne odustaje, da je interesni lobi koji kontrolira taj dio Gradskog vijeća vrlo jak i vjerujemo da ovo na žalost nije zadnja bitka za Neretvu te da ćemo još puno puta morati dokazivati što narod Neretve misli o ovakvim inicijativama koje su pogubne za građane Neretve, za građane makarskog i bračkog primorja, Pelješac i Malostonski zaljev – kazao je Ivo Karamatić nakon završetka sjednice Gradskog vijeća, dodavši kako postoje indicije da će se loptica prebaciti na Županijsku skupštinu.

– Računaju kako će to u Dubrovniku proći bezbolno, ali ovdje ponavljam, jutros nas je bilo tisuću, a u Dubrovniku će nas biti deset tisuća – istaknuo je Karamatić.

Gradonačelnik Ploča Vejić kazao je kako je sjednica Gradskog vijeća bila ‘uobičajena’, ali i dodao kako razumije veliku zabrinutost javnosti.

– Trebala se predstaviti inicijativa za termoelektranu u Pločama, ali radi ovakve medijske histerije točka je skinuta s dnevnog reda, kao što smo i najavili. Da se ne bi mislilo da se nešto želi manipulirati s javnosti, zaključak je u konačnici da će, kad se održe sve tribine i javne rasprave o izgradnji TE u Pločama, o tome odlučiti građani Ploča na referendumu. Nadam se da ćemo oko termina referenduma uspjeti postići konsenzus političkih stranaka na području Ploča. Stvorila se atmosfera da su jedni za, a drugi protiv, a u konačnici kad ih pitate ‘zašto?’ praktički nitko ne zna to objasniti

– Ne želim prejudicirati datum referenduma, ali odgovorno tvrdim da kao gradonačelnik želim poslušati mišljenje građana i oni će sami na referendumu odlučiti o sudbini termoelektrane – zaključio je Vejić, dodavši kako konačnu riječ o ovom problemu ima Županijska skupština.

 

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist