Kultura

Ne propustite Eciju Ojdanić i Vedrana Mlikotu ovaj tjedan u hit komediji ‘Jel’ tako Zorane?’

Ne propustite Eciju Ojdanić i Vedrana Mlikotu ovaj tjedan u hit komediji 'Jel' tako Zorane?'

Predstava “Jel’ tako Zorane” u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva zaigrat će premijerno ovaj tjedan na Velikoj Sceni, 21. siječnja u 20 sati te potom reprizno 22. siječnja u 18h & 20h te 23. siječnja u 20h. Rezervirajte svoje mjesto na tel. br. (020) 321 088 ili kupite online putem portala ulaznice.hr!

Predstavu je režirala Tamara Damjanović prema književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova Jel’ tako, Zorane? napisala upravo za tu svrhu. Igraju: Ecija Ojdanić, Vedran Mlikota, Iva Kraljević, Ivan Čuić i Iva Šimić.

Priča, a tako i predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist