DuList PROMO

NE PROPUSTITE Darujemo knjižicu o svetom Vlahu!

I ove godine odlučili smo vama, našim dragim čitateljima, darovati besplatnu tradicionalnu knjižicu posvećenu našem Parcu.

Festa sv. Vlaha već se deset godina nalazi u UNESCO-ovoj obitelji nematerijalne kulturne baštine. Upravo o ovoj obljetnici, izrazito značajnoj za Dubrovčane, piše rektor Crkve sv. Vlaha don Toma Lučić.

Potrudili smo se i ovoga puta, kroz nove i posebne priče, donijeti dašak ponosa i sreće koje osjećaju svi sudionici ‘dana ki dohodi nami jednom na godište’. Među njima su festanjuli, Ivica Lončarica i Pero Butijer koji su nas s dobrodošlicom primili u svoje domove. Kako to obično biva, popričali smo s trombunjerom i barjaktarom. Tako nam je Maro Milat, tajnik Društva dubrovačkih trombunjera, otkrio kakvom vidi budućnost ovih predvodnika Feste. Mato Lujo dugi niz godina nosio je barjak svetog Ivana Krstitelja iz Župe u Visočanima, i to u 200 godina staroj primorskoj nošnji. Gospar Antun Bašić, stažem najstariji dubrovački festanjuo, s nama je podijelio tajne izrade prepoznatljivih figura sv. Vlaha od oblutaka.

Posebnu pozornost dali smo crkvama posvećenim sv. Vlahu, a među njima je i ona u Goi koja nosi spomen na Dubrovačku Republiku, a o kojoj je pisao Goran Cvjetinović. Dubrovačka povjesničarka umjetnosti i konzervatorica Maja Nodari za čitatelje DuLista pisala je o ženama iz malog puka s velikom ulogom – trznicama.

Knjižicu o 1047. Festi možete pronaći uz novi broj DuLista. Nadamo se kako ćete uživati u našem novom prilogu, isto kao što smo mi uživali u njegovom stvaranju.

Živio sveti Vlaho!

Pročitajte još

#VINSKIĐIR DULISTA Pošipi vinarije Black Island se ne propuštaju!

Dulist

#ADVENTNAVOJNOVIĆU Sutra svi ispred Studentskog doma uz bend Pravila igre

Dulist

Troškovi života sve su veći, ali Dubrovčani do gotovine dolaze na ovaj brz i jednostavan način!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija