Aktualno

Ne propustite Biskupijsko hodočašće u subotu na Gorici

Ne propustite Biskupijsko hodočašće u subotu na Gorici

U subotu, 2. travnja, održat će se Biskupijsko hodočašće od crkve sv. Vlaha na Gorici prema crkvi sv. Vlaha u Gradu i vratima Milosrđa katedrala Velike Gospe, povodom Godine milosrđa i Godine sv. Vlaha.

Na svom hodočasničkom putu vjernici će se još zaustaviti i u svetištu Gospe od Milosrđa. Na sva četiri mjesta održat će se prigodan duhovni program. Na kraju hodočašća dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će misno slavlje u katedrali. Uz biskupa sudjelovat će svećenici, barjaktari s barjacima župa, festanjuli, redovnici i redovnice te vjernici svih dekanata Dubrovačke biskupije. U procesiji će pjevati župni zborovi župa sv. Križa Gruž, sv. Mihajla Lapad, sv. Petra Boninovo i Katedralni zbor.

Dubrovački biskup poziva vjernike da se u što većem broju priključe ovom hodočašću kako bi zadobili potpuni oprost, ali i kako bi pokazali biskupijsko zajedništvo.

PROGRAM:

CRKVA SV. VLAHA – GORICA
14:30 OKUPLJANJE: molitveno slavljenički pretprogram predvodit će mladi dubrovačke biskupije uz pjevanje zbora mladih župe sv. Mihajla Lapad.
15:00 Uvodna molitva (biskup)
1. POSTAJA DJELA MILOSRĐA – predmoliti će korčulanski i pelješki dekanat, zatim završna molitva i pjesma

CRKVA GOSPE OD MILOSRĐA
2. POSTAJA DJELA MILOSRĐA – predmoliti će stonski i konavoski dekanat, uslijedit će svjedočenje o oproštenju Marijana Gubine koji je proveo u logoru 260 dana, zatim završna molitva i pjesma.

CRKVA SV. VLAHA U GRADU
3. POSTAJA DJELA MILOSRĐA – predmoliti će vjernici iz dvaju gradskih dekanata, nakon čega slijedi kateheza o Milosrđu don Ante Burića, završna molitva i pjesma.

KATEDRALA
4. POSTAJA DJELA MILOSRĐA – predmoliti će redovnici, mons. Mate Uzinić molit će završnu molitvu postaje. Slijedi zaključna molitva. Potom će Krunicu Božanskog milosrđa predmoliti sestre Službenice Milosrđa.
18:00 misa

Dodajmo da je ovo hodočašće dio glavnog programa biskupijske proslave Godine sv. Vlaha i Godine milosrđa. Pozivaju se vjernici da u što većem broju sudjeluju o ovom velikom događaju.

Biskupijsko hodočašće organizira Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju.

 

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist