Aktualno

NE MOŽE BEZ DRAME Vrijedna pobjeda Squarea, vratili se u vrh ljestvice

NE MOŽE BEZ DRAME Vrijedna pobjeda Squarea, vratili se u vrh ljestvice

U prvom poluvremenu potpuno zasluženo vodstvo gostiju iz Splita 2-0, a u nastavku se igrači Squarea bude te pogocima Leonarda dos Santosa i jednim Blaga Gašpara rade preokret (3:2) za vrijedna tri boda čime je prekniut crni niz od tri uzastopna poraza.

U početku susreta prilike Pelea, Kuraje i Konsua, međutim daleko od realizacije. Gosti su u 10. minuti imali zicer, međutim Marić, iako je bio sam na drugoj stativi, uspio je promašiti nemoguće. U 12. minuti Blago Gašpar je oduzeo loptu na centru, sjurio se prema gostujućim vratima, međutim Tešija ga povlači te zarađuje žuti karton.

U 15. minuti šok u Gospinom polju kojeg je priredio Ecio Jurjević koji je okrenuo Konsua na oko 10-11 metara te silovitim udarcem pogodio za 0:1! Već u slijedećoj minuti Marić je pokušao iznenaditi Turuka, međutim naš je vratar izvrsnom intervencijom otklonio opasnost u korner. Tek što su gosti izveli korner, a nakon jedne gužve na oko 12-13 metara, ukazao se Vicko Radić, koji krade loptu te silovito pogađa za 0:2!

U nastavku neki drugi igrači u crveno-plavom!

Redaju se prilika za prilikom, a gosti u 26. minuti iz jedne kontre ne koriste ponuđeno (Tešija) te rezultat ostaje nepromijenjen! U 27. minuti, Ante Ćorluka radi prekršaj nad Đurašom za što dobija žuti karton, a potom i drugi žuti radi prigovora!

Pele je preuzeo ulogu izvođača te silovito pod gredu pogađa za smanjenje 1:2! Nakon tog pogotka naši ubacuju u još veću brzinu, a dokaz je i drugi pogodak u mreži Splićana! Kuraja je izveo akumulirani prekršaj na oko 12-13 metara te uposlio Blaga Gašpara koji neobranjivo, prizemnim udarcem, pogađa za 2:2!

Nisu gosti bili toliko agresivni i moćni u igri, no jesu iz kontri, a takva jedna se dogodila u 33. minuti kada se Josip Jurlina sjurio prema Turuku koji nas fantastičnom obranom ostavlja u igri!

Kako gosti nisu znali realizirati kontru, s naše strane jest Pele, koji je oduzeo loptu na centru te se sjurio prema vrataru kojeg je na kraju bez problema matirao za 3:2! U 38. minuti gosti opet prijete iz kontre (Kosor), međutim Turuku se dodaje još jedna bravurozna obrana. Pokušali su Splićani s igračem više, međutim Sqaureovci su izdržali do samog kraja te sačuvali sva tri boda.

Ovom su pobjedom stigli do 16 osvojenih bodova odnosno trećeg mjesta u poretku.Momčad su večeras predstavljali Turuk, Cvjetković, Pele (2), Džanković, Rezo, Kuraja, Zarač, Darrer, Konsuo, Nebergoj, Gašpar (1), Đuraš i Primić.

U 10. kolu gostuju kod MNK Osijek.

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist