DuList IN

NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA Luka Popović državni prvak u fotografiji

NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA Luka Popović državni prvak u fotografiji
????????????????????????????????????

U Poreču od 25. ožujka do 28. ožujka je održana državna razina 61. natjecanja mladih tehničara.

Ove godine je na natjecanju sudjelovalo preko 6.500 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske (školska/županijska razina). Najboljih 253 mlada tehničara se natjecalo na državnoj razini, među kojima je bilo i 10 učenika iz naše županije. Na državnoj razini mladi tehničari su se natjecali u dvanaest područja tehničke kulture, a u devet područja su se natjecali naši mladi tehničari.

Iz Osnovne škole Stjepan Radić Metković sudjelovali su učenici Katja Jerković, Ivica Krešić, Luka Popović i Kristina Šutalo s mentoricom Marinom Nikolić. Osnovnu školu Mokošica su predstavljali Antonio Delevski i Niko Trešćec s mentorom Boškom Ćorak. Iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića se natjecao Ivan Mateljak, kojeg je pripremala mentorica Ana Moro. Osnovnu školu Opuzen je predstavljao Matej Babić s mentoricom Tomislavom Ivanković. Iz Osnove škole Cavtat je sudjelovao Antun Brautović s mentoricom Lucijom Bogdanović, te učenik Patrik Kralj iz Osnovne škole Župa Dubrovačka, kojeg je pripremao mentor Josip Misir. Osim mentora i natjecatelja Fany Bilić iz Osnovne škole Lapad je bila članica povjerenstva u kategoriji Elektronika.

Natjecanje je održano u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom.

Na ovogodišnjem natjecanju mladih tehničara naši učenici su ostvarili zapažene rezultate. Najbolji rezultat je postigao učenik Osnovne škole Stjepan Radić iz Metkovića Luka Popović koji je postao državni prvak u kategoriji Fotografija. Ovo je već četvrti državni prvak njegove mentorice Marine Nikolić, koja nastavlja kontinuitet odličnih rezultata na državnoj razini natjecanja mladih tehničara.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, i Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist