Aktualno

Nastup Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu ITB u Berlinu

Nastup Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu ITB u Berlinu

 

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine nastupa na najvažnijem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji se održava od 7. do 9. ožujka 2023. Nakon tri godine pauze zbog pandemije, ove godine se sajam održava u nešto promijenjenom stilu. Trajanje sajma je skraćeno s četiri na tri dana, a za razliku od ranijih godina sva tri dana trajanja sajam je otvoren isključivo za profesionalce, a ne i za široku publiku koja događanja na sajmu može pratiti online na ITB.com.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije zakupila je info pult na štandu Hrvatske turističke zajednice. Štand je veličine 264 metara kvadratnih, a suizlagači su TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Grada Zagreba, Amines Hotels & Campsites, Croatia Airlines, NP Plitvička jezera, TZ Grada Dubrovnika, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ Šibensko-kninske županije, Arena Hospitality Group, Perfecta Travel, ID Riva, Plava Laguna, Valamar, Liburnia Riviera Hoteli, Maistra, TZ Ličko-senjske županije, Elite Travel, Klaster Središnja Hrvatska, Maslinica d.o.o. i Bluesun.

Kroz tri dana održavanja sajma osim brojnih B2B sastanaka, pod sloganom ‘Upravljanje transformacijom’ na sajmu će vodeći stručnjaci iz industrije raspravljati o trenutnim izazovima za globalnu turističku industriju, nakon COVID-19 pandemije i nedostatku radne snage. Tema će biti i klimatske promjene, opskrba energijom i globalne sigurnosne politike i njihov utjecaj na tijekove u turizmu i industriji putovanja.

Na štandu će prvog i drugog dana u suradnji s Hrvatskom gospodarkom komorom biti organizirana degustacija vina i sireva, a bit će izložena i Hrvatska Škrinja Blaga s eksponatima iz cijele Hrvatske.
Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2022. godini posjetilo 159.584 turista iz Njemačke, a ostvarili su 739.244 noćenja, te se, već ustaljeno, nalaze na drugom mjestu po broju ostvarenih noćenja.

Foto: Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist