Aktualno

Nastavljeno suđenje Zavadlavu, sada ga brani odvjetnica Košta

Nastavljeno suđenje Zavadlavu, sada ga brani odvjetnica Košta

Nastavljeno je suđenje trostrukom splitskom ubojici Filipu Zavadlavu. Njegovu obranu preuzela je poznata splitska odvjetnica Doris Košta kojoj je današnje ročište prvo na kojem zastupa Zavadlava. Riječ je o odvjetnici koju znamo i kao opunomoćenicu dvije obitelji stradalih radnika u slučaju Hidroelektrana Dubrovnik.

U devet sati bila su pozvana četiri svjedoka, no došla je samo jedna svjedokinja. Dva svjedoka su opravdala izostanak, a jedan nije. Zavadlav se ne smatra krivim i danas neće iznijeti obranu, prenosi Index.

Odvjetnica Doris Košta je jučer tražila izuzeće sutkinje Višnje Strinić, predsjednice sudskog vijeća, zbog otvaranja pisma koje joj je iz zatvora uputio njezin klijent, a danas na ročištu i promjenu člana vijeća suca Damira Romca. Sutkinja je odbila te zahtjeve. Košta je u više navrata prekidala sutkinju i tražila riječ, no sutkinja ju je odbijala.

Današnjem ročištu se odazvala svjedokinja Milka Paradžik, obiteljska liječnica Filipa Zavadlava i njegovog brata. Svjedočila je kako je okrivljenik došao 4 dana prije spornog događaja s određenim problemom i ona mu je dala dvije tablete lijeka Cerson koje nije upisala u karton. Prema navodima svjedokinje okrivljenik je izgledao uredno i prisebno. Savjetovala ga je, kaže, o problemu i nije vidjela potrebu za specijalistom.

Odvjetnicu Koštu zanimalo je kako je saznala za ubojstvo i da se navodno radi o Filipu. Doktorica je rekla kako je čula preko radija i da nikad ne bi pomislila da se radi o Filipu, a iz medija, odnosno na televiziji, vidjela je da se radi o Filipu, donosi Index.

Odvjetnicu je zanimalo što mu je savjetovala doktorica na pregledu. Liječnica kaže da mu je dala savjet da se preseli iz Splita u Omiš. Ispričala je i da ga je generalno savjetovala da se makne iz Splita i pitala ga ima li kod koga biti. Također predložila mu je da se nakon odlaska na brodu i kada bude vrijeme za iskrcaj, ne iskrca u Splitu nego negdje drugdje, primjerice u Rijeci.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist