Hrvatska

Nastavlja se s nadoknadom fiksnih troškova poduzetnicima kojima je obustavljen rad

Nastavlja se s nadoknadom fiksnih troškova poduzetnicima kojima je obustavljen rad

Poduzetnicima kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 8. siječnja 2021. godine i dalje obustavljen rad i kojima je pad prihoda / primitaka u siječnju 2021. godine u odnosu na siječanj 2020. godine bio najmanje 60% nastavlja se mjera nadoknade fiksnih troškova za siječanj 2021. godine.

Kako jvaljaju iz Porezne uprave, način i uvjeti nadoknade propisani su Uputom o provedbi mjere nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) za siječanj 2021. donesenom nakon razgovora s Udrugom ugostitelja.

Novost u odnosu na mjeru za prosinac 2020. je da su poduzetnici dužni platiti račune u roku 8 dana od isplate nadoknade (ako to nisu učinili prije podnošenja Zahtjeva). Također, u fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju.

Zahtjev za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova za siječanj 2021. poduzetnici podnose Ministarstvu financija, Poreznoj upravi putem sustava ePorezna od 15. veljače 2021. do 15. ožujka 2021. godine.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist