DuList IN

Nastavlja se Blues Weekend na Orsuli

Nastavlja se Blues Weekend na Orsuli

Sinoćnjim programom 'S ljubavlju, Janis', koji je u spomen na legendardnu pjevačicu Janis Joplin izvela Zdenka Kovačiček, te s nastupom Bebe na Vole i Kukca s prijateljima, otvoren je blues weekend koji se održava u sklopu Park Orsula Music Festivala.

U subotu navečer nas čeka nešto izmijenjen program od onog što smo najavili. Naime, dubrovački Gruhak je otkazao današnji nastup, a isto je i učinila pulska grupa Delta Blues Gang koji su se ispričali bolešću pjevača. Večeras će tako nastupiti dvije splitske grupe, Otprilike ovako i Harpoon Blues Gang, ali i dva bluesera koji nastupaju pod imenom Rolling Bastards.

Zbog promjene u line-upu današnjeg programa, spuštene su i cijene ulaznice. One sada iznose 30 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambinet Croatia, a 50 kuna za sve ostale posjetitelje.

Otprilike ovako su nastali početkom 70-ih godina u Splitu te su pioniri splitske klupske i blues scene. Iako je prije pet godina umro jedan od osnivača benda, Jadran Zlodre Goobo, ovi 'stari momci' i dalje praše istinski blues. Njihovi sugrađani Harpoon Blues Band postoje od 2006., a osnivač i vođa mu je poznati splitski blues entuzijast, usnoharmonikaš i bivši član splitskih blues bandova Black Cat Bone i Nine Below Zero, Predrag Lovrinčević.

Blues weekend završava u nedjelju kada će nastupiti grupa Goribor te mlada pjevačica Lovely Quinces.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist