Vaše vijesti

NAŠI HIROVCI Čekaonica na oceanu

NAŠI HIROVCI Čekaonica na oceanu

Dva dana smo čekali vjetar, a onda je jutros u pet minuta, uz crne oblake i kišu, toliko zapuhalo da smo odmah morali skratiti jedra.

Ocean je vjerojatno posljednje mjesto potpune slobode na zemlji. Ali već i prije ulaska u teritorijalne vode Australije imamo pripremu za ono što nas čeka na kopnu i borbu s birokracijom. Dužni smo prijaviti dolazak najviše 90 dana, a najmanje 96 sati prije uplovljavanja i poslati sve podatke o nama i brodu, do nasitnijih detalja poput serijskih brojeva sve elektroničke opreme! Kažu da možemo očekivati i nadlijetanje aviona na manje od 500 milja od obale koji će tražiti da se identificiramo.

Čak je i Medi teško bilo ostati Cool kad je vidio sve potrebne dokumente: putovnice, vize, plovidbena dozvola, izlazni papiri iz JARa, osiguranje na preko 10 milijuna dolara (Veliko HVALA Premium Yacht Insurance by Jack Šurija!).
Australija je poznata po strogim imigracijskim i karantenskim propisima, pa što nas sve čeka nakon pristajanja na carinski gat u Fremantleu bolje da ni ne znamo… pa se malo osjećamo kao Hladno pivo u Čekaonici.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist