Vaše vijesti

NAŠI HIROVCI Čekaonica na oceanu

Dva dana smo čekali vjetar, a onda je jutros u pet minuta, uz crne oblake i kišu, toliko zapuhalo da smo odmah morali skratiti jedra.

Ocean je vjerojatno posljednje mjesto potpune slobode na zemlji. Ali već i prije ulaska u teritorijalne vode Australije imamo pripremu za ono što nas čeka na kopnu i borbu s birokracijom. Dužni smo prijaviti dolazak najviše 90 dana, a najmanje 96 sati prije uplovljavanja i poslati sve podatke o nama i brodu, do nasitnijih detalja poput serijskih brojeva sve elektroničke opreme! Kažu da možemo očekivati i nadlijetanje aviona na manje od 500 milja od obale koji će tražiti da se identificiramo.

Čak je i Medi teško bilo ostati Cool kad je vidio sve potrebne dokumente: putovnice, vize, plovidbena dozvola, izlazni papiri iz JARa, osiguranje na preko 10 milijuna dolara (Veliko HVALA Premium Yacht Insurance by Jack Šurija!).
Australija je poznata po strogim imigracijskim i karantenskim propisima, pa što nas sve čeka nakon pristajanja na carinski gat u Fremantleu bolje da ni ne znamo… pa se malo osjećamo kao Hladno pivo u Čekaonici.

Pročitajte još

‘Do kada vandalizmi u Eko parku u Mokošici?, pita se Jadranka Šimunović

Dulist

[VIDEO] BATALOM SE ŠIRE NEUGODNI MIRISI Smrdi, smrdi, užasno smrdi!

Dulist

U Hrvatskoj godišnje bacimo lijekove u vrijednosti od tri milijarde kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija