DuList IN

NAŠI HIR-OVCI ‘Luke kvare brodove i mornare’

Dva mjeseca na tropskom otoku na Pacifiku moralo je ostaviti traga. Brod je obrastao s algama. To smo riješili tako da smo prije kretanja stavili novi sloj antivegetanivne zaštite. Ali, mi smo omekšali. Sad se opet ispočetka moramo navikavati na brodski život na oceanu – ističu naši HIR-ovci.

Kad rade s jedrima i konopima, dobivaju žuljeve. Ruke su, naglašavaju, zaboravile kako je to. Svako jutro bude se s bolovima.

-Nebojšu bole leđa, a mene vrat. Zaboravili smo spavati opušteno. Istina je, ‘Ports rot ship and men’ (luke kvare brodove i posade). Nije dobro predugo ostati na jednom mjestu, ma koliko ono dobro bilo. Nakon nekog vremena oslabi i volja za ići dalje. A mi moramo dalje. Bliži se sezona tropskih ciklona, dolazi proljeće na južnu hemisferu. Moramo na jug spremiti se za vjerojatno najtežu etapu ovog cijelog putovanja… – poručuju HIR-ovci uz tradicionalni pozdrav.

Pročitajte još

KAKAV LUKSUZ Stigla nam je ‘Voice’, najljepša jahta 2020.

Dulist

VIDEO/Ana Rucner i Marko Duvnjak prekrasnim notama ‘pozdravili’ prvi ljetni zalazak

Dulist

Mladi robotičari natjecali se i uživali u lokrumskom masliniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija