Hrvatska

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Naša 'osobna' proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Na najznačajnijem tehnološkom sajmu rješenja identiteta i plaćanja ‘Trustech’ u Parizu, nizozemska tvrtka Keesing Technologies je izložbeni prostor ukrasila slikama zaštitnih elemenata osobne iskaznice RH, koja je i na naslovnici časopisa ‘Overview of traveldocuments’.

Najznačajniji tehnološki sajam rješenja u području identiteta i plaćanja ‘Trustech’ održava se u Parizu od 29. studenoga do 1. prosinca i očekuje više od 5000 posjetitelja i 150 izlagača, priopćila je u srijedu savjetnica Uprave za odnose s javnošću AKD-a Irena Papeš, a prenosi Poslovni.

Po dojmu i navodima Iz tvrtki Keesing Technologies, osobna iskaznica Republike Hrvatske je ‘jedan od najljepših identifikacijskih dokumenata izrađenim u zadnjih nekoliko godina’, dodaju iz AKD-a, tvrtke koja je izradila hrvatsku osobnu iskaznicu.

– Ponosan sam što je dizajn hrvatske osobne iskaznice, kao i cjelokupno IT rješenje u cijelosti hrvatski proizvod izrađen u AKD-u. Zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji i kolegama iz MUP RH – izjavio je Jure Sertić, glavni direktor AKD-a, tvrtke koja proizvodi osobne dokumente i zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnosti, napredne sustave sljedivosti te pruža usluge bankarskom i fintech sektoru.

Foto: MUP

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist