Hrvatska

NAŠ KRIŽ Aktivisti pozivaju sve koji su voljni pomoći, ali i one kojima treba pomoć

NAŠ KRIŽ Aktivisti pozivaju sve koji su voljni pomoći, ali i one kojima treba pomoć

Na području Karlovca i Zagreba pokreće se humanitarna udruga Naš Križ koja želi svoje djelovanje proširiti i na jug Hrvatske.

Kako ističu aktivisti, prve humanitarne akcije već su odrađene, dok je do službene registracije ostalo još odobrenje statuta nakon ćega će udruga i službeno biti u državnom registru udruga. Udruga će nositi naziv ‘Naš Križ’, a ime je odabrano zato što je križ simbol patnje, a oni, kažu, tuđu patnju solidarno prihvaćaju kao svoju.

Jedan od osnivača (ukupno pet s karlovačkog i zagrebačkog područja), aktivist David Gorup iz Kamanja, spominje kako su, primjerice, imali akciju u Karlovcu, gdje su dva tjedna prikupljali hranu za samca koji je socijalni slučaj i ima teških problema s kralježnicom. Prije toga prikupljali su odjeću i obuću za jednu peteročlanu obitelj te za samohranu majku iz Zagreba i njeno dvoje djece, a za još jednu obitelj prikupljani su i garderoba i hrana – kaže Gorup.

Svatko tko se želi uključiti može se javiti na Facebook stranicu udruge ili na broj mobitela 099 771 9154.

Mogu se javiti – svi. Oni koji žele biti dio udruge, oni koji žele pripomoći odjećom, obućom ili hranom koja nije brzo kvarljiva, ali i oni koji trebaju pomoć.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist