Aktualno

NARODNJACI – DA ILI NE? Grad Dubrovnik neće dozvoliti turbofolk koncerte na javnim površinama

Vijest o otkazivanju koncerata narodne i folk glazbe u Puli i Osijeku podigla je mnogo prašine. Stoga je Danas.hr pitao i ostale hrvatske gradove kakav je njihov stav oko toga. Iz glavnog grada su poručili da što se tiče sportskih arena i prostora tog tipa, u principu nisu za zabranu nijednog sadržaja, “osim ako se ne radi o kršenju zakona u vidu govora mržnje, poticanja na nasilje i ostalih nezakonitih radnji”.

Iz Grada Šibenika proučuju kako nemaju praksu ograničavanja glazbenih izvedbi po kriteriju glazbenog žanra, dok Dubrovčani misle sasvim drukčije.
-Grad Dubrovnik neće dozvoliti izvođenje koncerata turbofolk izvođača na javnim gradskim površinama i u javnim prostorima kojima upravlja Grad Dubrovnik. S druge strane, Grad se ne može i neće miješati u izvođenje glazbe u privatnim prostorima ili u prostorima koji su u najmu, a u vlasništvu su Grada Dubrovnika. Na njihovim je korisnicima da odluče žele li ili ne puštati ili slušati tu vrstu glazbe – rekla je za Danas.hr glasnogovornica Grada Dubrovnika Marijana Aksić Vitković.

Stavove ostalih gradova pročitajte ovdje.

Naslovna fotografija je ilustrativne naravi

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija