Aktualno

Napustio nas je kapetan Nikola Beusan

Poslije teške borbe s bolešću, u petak nas je napustio kapetan Nikola Beusan.

Bio je voditelj Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji Dubrovnik, a jedno je vrijeme obavljao i funkciju kapetana Lučke kapetanije Dubrovnik.

Beusan, koji je ujedno bio i festanjuo, u razgovoru za DuList iz 2019. godine, govorio je o postavljanju Betlema, jednom od dragih običaja koje su mu od malih nogu usadili nono i none te kasnije roditelji. Postavljao bi ga na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca u čijim redovima je navego do 1990. kao upravitelj stroja, a razmontiravao tek o Festi svetog Vlaha.

.Napustio nas je još jedan veliki dubrovački gospar. Od svih njegovih titula, nekako mi se čini da mu je najdraža bila ona festanjula. Čovjek koji je volio Grad, more i tradiciju. Adio, Nikola! – istaknuo je Franković u objavi.

-Sinoć nas je poslije teške borbe s bolešću napustio naš dragi prijatelj Nikola Beusan. Neka mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru i milosti Božjoj. Iskrena sućut obitelji – objavio je Gordan Špero u grupi Gradski kotar Grad.

Redakcija DuLista obitelji izražava iskrenu sućut.

Foto: DuList

Pročitajte još

FRANKOVIĆ: Postigli smo dogovor, zastava će 6. prosinca biti podignuta na odašiljač na Srđu

Dulist

NA PUT IM STALE COVID MJERE Branitelji ove godine neće podići zastavu na ‘Toranj slobode’

Dulist

ZAČINIMO BOŽIĆ LJUBAVLJU Humanitarna akcija kuhanja bakalara na sv. Mihajlu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija