Grad

Napustio nas je Jusuf Joldo

Napustio nas je Jusuf Joldo

U 72. godini života napustio nas je Jusuf Joldo, jedini kožar sa svojom kožarijom u Širokoj ulici.

-I tako nečujno i neopaženo odlaze neka dobra, vrijedna, vješta i po nečemu dugo godina prepoznatljiva čeljad tu po Gradu. Jedna od takvih svakako je i nedavno preminuli, u 72. godini desetljećima jedini kožar sa svojom kožarijom u Širokoj ulici – Jusuf Joldo – zapisao je u objavi ekonomski stručanjak Bajro Sarić u Facebook grupi ‘Jedno drugo vrijeme, Vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha’.

-Vjerujem da će se složiti svi koji su mu bili mušterije, a koji možda i nisu da je bio doista vrstan kožar, koji je uvijek pratio i europske i svjetske trendove u tom zahtjevnom poslu. Uz sve to, bio je omiljen kod mnogih ne samo zbog svojih proizvoda i robe, nego i zbog svojeg pravog poslovnog, rekao bih i gosparskog odnosa i prema mušterijama i koji to nisu bili i koji su ga i cijenili i poštivali. Gospar Jusuf, za sve koji smo ga poznavali bio je samozatajan, nečujan i nesklon velikoj promociji, možda i previše u poslu koji to čak i zahtijeva. Tako je i partio ne samo dragi Jusuf, s njime kažu i posljednja, prava kožarija i još jedan komadić onog identiteta Grada, po čemu je nekad bio i poznat, u raznim vrstama obrta koji su i posve nestali i u kojima je prije svega bila potrebna osobna vještina i znanje, čak i umjetnost – rekao je Sarić.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović