Aktualno

Napustio nas je Ivo Miloš, Jugaš i Linđovac

Napustio nas je Ivo Miloš, Jugaš i Linđovac

U 78. godini života napustio nas je Ivo Miloš, Jugaš i Linđovac. 

Rođen je 28. prosinca 1945. godine. Dijete je Grada, živio je na Jezuitima do preseljenja u Gruž nakon potresa. Još kao petogodišnjaka, njegov otac Nikola odveo ga je u Porat na utakmicu Juga protiv Mornara. Otac je prodavao karte i bio u Juga dok se nije pošlo iz Porta. Utakmice koje su se igrale na bazenu u Gružu također je gledao s ocem, a poseban su doživljaj bile utakmice protiv Partizana. Jedinu utakmicu za prvu ekipu Juga zaigrao je 1962. godine protiv reprezentacije Malte u Gružu, kako je istaknuo u razgovoru u knjizi ‘5 do 100’ autora Željana Konusa.

Miloš je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća postao tajnikom Vaterpolskog kluba Jug, a na ovoj funkciji je djelovao do 1995. godini, za što je istaknuo kako je to bilo najteže razdoblje i kluba i njegovog života. No, prisjetio se i sretnih i ponosnih dana kluba, kao što je finale Kupa i osvajanje titule u Zagrebu 1994. godine protiv Mladosti. Nakon toga je organiziran fantastičan doček u Gružu. Miloš je dugo godina bio delegat na utakmicama, a više od dvadeset godina bio je za zapisničkim stolom na utakmicama Juga. 

Kako u Juga, tako je veliki trag ostavio i u Folklornom ansamblu Linđo. Jedan je od najupečatljivijih vikača Linđa ikada, a bio je jedan od članova prve klape Folklornog ansambla Linđo, koja je okupljena 1970-ih. Gospar Ivo i njegova supruga Nives, bili su prvi bračni par Linđa. 

Napustio nas je Ivo Miloš, Jugaš i Linđovac Napustio nas je Ivo Miloš, Jugaš i Linđovac Napustio nas je Ivo Miloš, Jugaš i Linđovac

Redakcija DuLista izražava sućut obitelji. 

Foto: Knjiga ‘5 do 100’

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist