Aktualno

Napustio nas je gospar Dragan Kiko Kovač, nogometna legenda Grada

Napustio nas je gospar Dragan Kiko Kovač, nogometna legenda Grada

U 71. godini života napustio nas je Dragan Kiko Kovač, nogometna legenda Grada. Svoju je sportsku karijeru započeo s 18 godina, 1969., u vrijeme kada je GOŠK okupljao izuzetne nogometaše u svojoj momčadi. Na poziciji veznog igrača promijenio je tijekom tog vremena mnoge klubove. Nakon igračke karijere upustio se u trenerske vode, odgojio je brojne generacije mladih nogometaša, a upravo mu je treniranje djece predstavljalo posebno zadovoljstvo. To je naglasio u knjizi Željana Konsua ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’, u izdanju DuLista.
Naime, na pitanje koji su mu trenutci u karijeri bili najupečatljiviji, odgovor je bio – rad s djecom.
-Trenirao sam mnogo djece i sve su to sada već mladići. Najveće mi je zadovoljstvo kad uđem, primjerice, u kafić pa se dignu dva mladića i pozdrave me: „Dobar dan, treneru, kako ste?“ A ja sam ih vizualno već i zaboravio koliko sam djece trenirao. Od toga nema većeg zadovoljstva – rekao je u svom posljednjem razgovoru objavljenom upravo u spomenutoj knjizi.
Dotaknuo se i početaka svoje karijere.
-Te 1969. godine, kada sam počeo ozbiljnije igrati nogomet kao osamnaestogodišnjak, rođen sam 1951. godine, GOŠK je imao izuzetno snažnu i kvalitetnu momčad. Igrao sam šest mjeseci za uzrast koji bi se danas zvao juniorski sastav i onda sam prešao u prvu momčad. Bila mi je izuzetna čast i kad bih sjedao na klupi. Tijekom svoje igračke karijere promijenio sam mnoge klubove. Do 1973. sam bio u GOŠK-u pa sam prešao s Matom Beusom Pušom i Davorom Nakićem u Jug (Dubrovnik). Godinu dana nakon pridružio nam se i Pero Miladin. Igrali smo u Juga sve do 1979. kada je došlo do fuzije klubova – rekao je u ovom intervjuu.

Nogomet je aktivno igrao do svoje 37. godine.
-Bio sam dijelom mnogih klubova od GOŠK-a, Dubrovnika, Juga, Slavena, Konavljanina… Mislim da sam promijenio sve klubove u tadašnjoj općini. Sve je to trajalo do 1989. godine. Tada sam se aktivno počeo baviti trenerskim poslom i to ponajviše s mlađim uzrastima. Što se tiče rada sa seniorima, bio sam dvije godine pomoćnik Luki Bonačiću u prvoj ligi, a samostalno sam trenirao seniore Slavena i Sokola iz Dubravke – rekao je te istaknuo kako je desetak godina proveo i u Squareu u kojem je igrao do svoje 45. godine. Na trenerskoj klupi dubrovačkog malonogometnog kluba osvojio je Kup Hrvatske 1998. godine.

Počivao u miru Božjem. Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Izvor i foto: Povijest nogometa u Dubrovniku

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad