Sport

NAPUSTILI SQUARE Nakon Hrkaća u redove talijanske Mantove prešli Kuraja i Gašpar

NAPUSTILI SQUARE Nakon Hrkaća u redove talijanske Mantove prešli Kuraja i Gašpar

U redove talijanske Mantove već su prešli Juha-Matti Savolainen iz Crnice i Mirko Hrkać iz Squarea, a ove srijede stigla je informacija kako će još trojica igrača iz 1. HMNL prijeći u redove talijanskog prvoligaša, piše Crofutsal.com.

Prvi od njih je Marko Kuraja, 23-godišnjak koji je u futsalu od 2013. godine te je gotovo cijelo razdoblje proveo u dubrovačkom Squareu. Nekoliko mjeseci proveo je u katarskom UMM Salal Sports Clubu. Kuraja je tijekom protekle sezone zabio 7 golova u prvenstvu i 2 gola u kupu i bio jedan od ponajboljih igrača Dubrovčana.

Uz Kuraju i Hrkača, još jedan igrač je prešao iz Squarea u Mantovu. Riječ je o Blagu Gašparu, 23-godišnjaku koji je futsal karijeru započeo u Ustaniku iz Splita, a preko Zrinjskog iz Mostara je došao u dubrovački klub i u njem igrao protekle dvije i pol godine. Tijekom posljednje sezone zabio je 9 pogodaka za Square, od čega 8 u prvenstvu. Ovim su četiri najbolja strijelca iz protekle sezone napustila MNK Square te se očekuju velike promjene u ovom klubu.

Posljednji u nizu koji prelazi u talijansku momčad je Luka Suton, igrač kojeg ste izabrali u najbolju petorku 1. HMNL u protekloj sezoni. Futsalom se počeo baviti u Vjekoslavu Arapoviću iz Mostara. Nakon toga je 3 ipo sezone proveo u mostarskom Zrinjskom pa jednu godinu u čitlučkom Brotnju, a početkom 2018. je došao u Vrgorac. U protekloj sezoni je zabio 21 pogodak u dresu Vrgorčana, od čega 18 u prvenstvu te je bio drugi najbolji strijelac lige.

Dodajmo kako je sredinom srpnja trenerom talijanske Matove postao upravo Frane Despotović, donedavni trener MNK Squarea.

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist