Županija

NAPREDUJE REALIZACIJA Tvrtka 3LHD izrađuje Idejno rješenje turističke zone Kupari I

NAPREDUJE REALIZACIJA Tvrtka 3LHD izrađuje Idejno rješenje turističke zone Kupari I

Tvrtka 3LHD angažirana je na projektu izgradnje turističke zone Kupari I.
Naime, nakon više sastanaka održanih u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, na traženja Općine Župa dubrovačka, u srijedu je u prostorima Općine održan sastanak s predstavnicima tvrtke Avenue ulaganja d.o.o., a vezano za dinamiku realizacije turističke zone Kupari I.
Na sastanku je, uz predstavnike Općine i investitora bio nazočan i Marko Dabrović, projektant iz tvrtke 3LHD. Sukladno ranijim traženjima, predstavnici investitora prezentirali su detaljnije informacije vezano za tijek i dinamiku realizacije projekta.
Potvrđeno je da je s renomiranom projektantskom tvrtkom 3LHD sklopljen ugovor za izradu cjelovite projektne dokumentacije, a trenutno je u fazi izrade Idejni projekt. Podnošenje zahtjeva za ishođenje lokacijske dozvole predviđeno je u lipnju ove godine, a nakon ishođenja iste nastavlja se izrada glavnih i izvedbenih projekata sukladno Ugovoru.
Osim tvrtke 3LHD, u izradu cjelokupne projektne dokumentacije uključeno je više međunarodnih stručnjaka, sukladno uvjetima hotelske kuće koja će upravljati kompleksom.
Prvi sljedeći koraci odnose se na demontažu i rušenje objekata predviđenih za rušenje, a investitor se obavezao već kroz sljedeći tjedan dostaviti dinamički plan navedenih radova, nakon čega bi započeo postupak rušenja postojećih objekata.
Također, važno je napomenuti da se planirani zahvat usklađuje s projektom I faze proširenja korita rijeke Tarante od strane Hrvatskih voda, a za koji je već ishođena lokacijska dozvola.
Investitor je izrazio želju čim prije započeti s predmetnim radovima rušenja, a sama dinamika trebala bi biti poznata već sljedeći tjedan.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist