Županija

NAPREDUJE REALIZACIJA Tvrtka 3LHD izrađuje Idejno rješenje turističke zone Kupari I

Tvrtka 3LHD angažirana je na projektu izgradnje turističke zone Kupari I.
Naime, nakon više sastanaka održanih u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, na traženja Općine Župa dubrovačka, u srijedu je u prostorima Općine održan sastanak s predstavnicima tvrtke Avenue ulaganja d.o.o., a vezano za dinamiku realizacije turističke zone Kupari I.
Na sastanku je, uz predstavnike Općine i investitora bio nazočan i Marko Dabrović, projektant iz tvrtke 3LHD. Sukladno ranijim traženjima, predstavnici investitora prezentirali su detaljnije informacije vezano za tijek i dinamiku realizacije projekta.
Potvrđeno je da je s renomiranom projektantskom tvrtkom 3LHD sklopljen ugovor za izradu cjelovite projektne dokumentacije, a trenutno je u fazi izrade Idejni projekt. Podnošenje zahtjeva za ishođenje lokacijske dozvole predviđeno je u lipnju ove godine, a nakon ishođenja iste nastavlja se izrada glavnih i izvedbenih projekata sukladno Ugovoru.
Osim tvrtke 3LHD, u izradu cjelokupne projektne dokumentacije uključeno je više međunarodnih stručnjaka, sukladno uvjetima hotelske kuće koja će upravljati kompleksom.
Prvi sljedeći koraci odnose se na demontažu i rušenje objekata predviđenih za rušenje, a investitor se obavezao već kroz sljedeći tjedan dostaviti dinamički plan navedenih radova, nakon čega bi započeo postupak rušenja postojećih objekata.
Također, važno je napomenuti da se planirani zahvat usklađuje s projektom I faze proširenja korita rijeke Tarante od strane Hrvatskih voda, a za koji je već ishođena lokacijska dozvola.
Investitor je izrazio želju čim prije započeti s predmetnim radovima rušenja, a sama dinamika trebala bi biti poznata već sljedeći tjedan.

Pročitajte još

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Dulist

Bekić: U Dnevnoj bolnici Metković do danas pregledano 1150 pacijenata

Dulist

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija