Sport

NAMA STE ZLATNI Kauboji viceprvaci Europe!

NAMA STE ZLATNI Kauboji viceprvaci Europe!

Kauboji su ostavili srce na terenu, ali Španjolci su ipak bili jači. U finalu Europskog rukometnog prvenstva reprezentacija Španjolske obranila je naslov prvaka pobijedivši Hrvatsku rezultatom 22:20, dok su Kauboji osvojili srebro. Naši su nam reprezentativci ponovno priredili pravu dramu, sve su oči bile uprte u njih u nadi da će zlato ipak dospijeti u njihove ruke. Nama su svejedno zlatni!

Ovo je bilo prvo rukometno finale Kauboja u posljednjih deset godina te peto uzastopno na velikim natjecanjima u kojima hrvatska reprezentacija nije uspjela osvojiti naslov prvaka svijeta i Europe. Također, bio je to treći uzastopni poraz u finala Eura, piše Gol.hr.

Umor spriječio još jedan epski preokret

U borbi vidno umornih ratnika, u kojoj se zadnjih 20 minuta više stajalo na terenu nego trčalo, Španjolci su ipak imali više snage i sreće, a na igri Hrvatske se itekako osjetilo umor nakon šokantnog polufinala s Norveškom.

Hrvatska je stigla vodstvo Španjolske od četiri gola razlike, u 54. minuti je i povela, ali više nije bilo snage za preokret i jedino zlato koje nedostaje.

Prvo finale europskih prvenstava na nogometnom stadionu, a hrvatski navijači u Tele2 areni napravili su i nogometno ozračje, bolje su započeli Kauboji i poveli s 3-1. Trećim golom Duvnjaka iz sedmerca Hrvatska u 15. minuti ima 8-6, a Marić u 19. minuti diže na tri razlike (10-7). U 21. minuti prvi puta ulazi Cindrić, a Španjolci sa tri gola zaredom izjednačuju na 10-10, a u 28. minuti Španjolska prvi puta vodi (11-10), dok je Hrvatska bila 11 minuta igre bez gola. Na poluvrijeme se odlazi s golom prednosti za Furiju (11-12), dok Hrvatska, s očito za igru nespremnim Cindrićem, ima problema s napadom, a naši vratari su skupili samo dvije obrane u prvih 30 minuta.

Španjolci nas stigli pa napravili veliku prednost

Španjolska bolje otvara drugi dio, Hrvatska je primila dva gola na prazna vrata i Furija vodi s 16-12 u 36. minuti. Golovima Šarca i Duvnjaka Hrvatska se primiče na 16-14, a taj rezultat stajao je čak šest minuta, sve dok Karačić postiže gol za 15-16. Dušebajev svojim prvim golom diže na 17-15 za Španjolsku u 45. minuti, a Mamić s igračem manje smanjuje na 16-17. Marić u 49. minuti donosi izjednačenje 18-18, a Stepančić u 54. minuti konačno dovodi Hrvatsku u vodstvo, da bi Abello iz sedmerca poravnao. Entrrerios zarađuje isključenje četiri minute prije kraja, Sarmiento zabija, ali Brozović pogađa prazna vrata za brzinsko izjednačenje manje od dvije minute prije kraja. Abello iz sedmerca donosi prednost Španjolskoj, a Karačić radi korake u našem napadu, a Dušebajev 25 sekundi prije kraja postiže ključni gol za pobjedu Španjolske.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Twitter/HRS

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist