Hrvatska

NAKON ZATVORENOG DIJELA SJEDNICE VLADE Ovo bi mogli biti novi članovi Uprave Ine

NAKON ZATVORENOG DIJELA SJEDNICE VLADE Ovo bi mogli biti novi članovi Uprave Ine

– Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, dr.sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci – priopćili su iz Vlade nakon zatvorenog dijela sjednice.

Miroslav Skalicki manager je s više od 20 godina iskustva rada za Shell. Nakon karijere u Shellu, 2008. godine osniva vlastitu firmu, gdje radi kao poslovni savjetnik i kao regionalni predstavnik multinacionalnih poduzeća iz energetskog sektora.

Dr. sc. Hrvoje Šimović redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu – Zagreb na kojem je zaposlen od 2003. godine. Prije toga radio je u Croatia banci d.d. U znanstveno-nastavno zvanje docenta izabran je 2010. godine, a u izvanrednog profesora 2013. godine. Uz redovnu nastavu na Ekonomskom fakultetu – Zagreb, vanjski je suradnik na Pravnom fakultetu u Zagrebu na doktorskom studiju i poslijediplomskom specijalističkom studiju Fiskalni sustav i fiskalna politika.

Emanuel Kovačić radi na poziciji direktora Sektora za odnose s vanjskim subjektima INA-e, ranije je bio direktor Odjela pravnih poslova CEMEX-a Hrvatska te zamjenik direktora pravnog odjela u Société Générale – Splitskoj banci, gdje je bio zadužen za poslovanje s pravnim osobama i tržište novca. Prije toga radio je u Bank Austria Croatia. Trenutno je i član izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist