Sport

NAKON VELIKE POBJEDE Ćiro Blažević: Ovo je čudo, produžili su mi život. Daliću, generale!

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što je u Dohi porazila Maroko s 2-1 (2-1). Za Hrvatsku su zabijali Joško Gvardiol (7) i Mislav Oršić (42), a za Maroko Achraf Dari (9). Hrvatska je povela udarcem glavom Joška Gvardiola nakon uigrane akcije i dodavanja također glavom Ivana Perišića u 7. minuti. Marokanci su izjednačili samo dvije minute kasnije, kada je nakon slobodnog udarca potpuno sam ostao stoper Achraf Dari (9), koji je glavom poslao loptu u mrežu. U 42. minuti Vatreni opet vode nakon dodavanja Marka Livaje i preciznog lob-udarca s vrha kaznenog prostora Mislava Oršića.

Hrvatskoj je ovo druga svjetska bronca, a prvu su osvojili 1998. godine. Izbornik Zlatko Dalić pobjedu je posvetio Ćiri Blaževiću.

Za Večernji list javio se Ćiro Blažević u suzama., ovo je velikim dijelom i njegov uspjeh, on je učitelj Zlatka Dalića koji će ga sigurno spomenuti u Kataru nakon novog velebnog uspjeha.

-Ja sam bolestan, ali odmah sam zdraviji – rekao je Ćiro i briznuo u plač – Zahvaljujem hrvatskim herojima, ovo je čudo. Hvala im, hvala i generalu Daliću, razveselili su hrvatski narod i afirmirali domovinu, napravili smo to i mi 98 i ja sam sada sretan i miran, opet su mi produžili život i ove dane uljepšali. Čestitam svima i ljubi ih njihov Ćiro, zaključio je. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist