Kultura

NAKON USPJEHA U DUBROVNIKU Orkestar Umjetničke škole s Cosi fan tutte otvara Amadeus Fest u Bjelovaru

Orkestar srednje škole Luke Sorkočevića pod ravnanjem dirigenta Slobodana Begića nastavlja nizati uspjehe. Nakon uspješne suradnje s Operom Pannonicom i izvedbe Mozartove ‘Cosi fan tutte’ u Dubrovniku, mladi glazbenici će u istom sastavu otvoriti Amadeus Fest u Bjelovaru ovog četvrtka navečer. Jutros su bili i glavne zvijezde u ‘Dobro jutro, Hrvatska’, a s operom će nakon Bjelovara u petak nastupiti i u Vukovaru.

Podsjetimo, ove izvedbe ‘Cosi fan tutte’ rezultat su suradnje dubrovačke Umjetničke škole i Ansambla Pannonico, a režiju komada potpisuje umjetnički voditelj ansambla Berislav Jerković dok je kostimograf te scenograf Davor Molnar. Za klavirsku pratnju zadužen je Ante Blažević, a kao solisti nastupaju Fiordiligi – Iva Herman, Dorabella – Marija Ostrugnjaj, Despina – Katarina Šarić, Ferrando – Igor Krišto, Guglielmo – Blaž Galojlić – i don Alfonso – Berislav Jerković.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[‘KRVAVA SVADBA’] Poetski stilizirani jezik Federica Garcíe Lorce prvi put na Igrama

Dulist

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

[ČAROLIJA ZA DJECU!] Premijera glazbeno-scenskog djela Čudesna šuma na Lovrjencu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija